Her er danskernes favorit-smørrebrød

Stjerneskuddet er danskernes foretrukne smørrebrød, viser afstemning. Smørrebrødsdronning, Ida Davidsen, er uenig

Ida Davidsen, som mange opfatter som landets smørrebrødsdronning, er dybt uenig, men ifølge en ny afstemning er danskernes yndlingssmørrebrød et 'stjerneskud'. (Foto: Colourbox)
Ida Davidsen, som mange opfatter som landets smørrebrødsdronning, er dybt uenig, men ifølge en ny afstemning er danskernes yndlingssmørrebrød et 'stjerneskud'. (Foto: Colourbox)

Danmark har både nationalsang, nationalbank og nationalfugl.

Nu har danskerne også fået kåret deres nationalsmørrebrød, og det er den klassiske ret 'stjerneskud', som løber med den misundelsesværdige titel.

Vandt over pariserbøf
I en afstemning mellem ni stærke kandidater på hjemmesiden Frokostbogen.dk strålede stjerneskuddet klarest og løb med sejren foran blandt andet pariserbøf med løg og kapers samt et stykke med flæskesteg og syltet agurk.

Danmarks ukronede smørrebrødsdronning er dog ikke enig i afstemningsresultatet.

- Nej, det er 'dyrlægens natmad', som er danskernes foretrukne smørrebrød, fastslår Ida Davidsen.

- Det gælder på alle tidspunkter af døgnet. Den fungerer fantastisk både som frokostpakke eller sent om natten, tilføjer hun.

Davidsen til 'dyrlægens natmad'
Alene på Ida Davidsens selvbetitlede restaurant i Store Kongensgade i København langer man knap 100.000 stykker med 'dyrlægens natmad' over disken hvert år.

Rugbrødet med smør, leverpostej, krydderfedt, sky og tynde skiver saltkød er langt lettere at lave end det mere forberedelsestunge 'Stjerneskud', forklarer hun.

- Det er et kæmpestort stykke arbejde at lave derhjemme. Man skal bruge alverdens ingredienser. Hvis vor mor skal lave det om morgenen, før farmand går ud af døren, så skal hun op klokken fem, siger Ida Davidsen.

Vakse læsere vil måske mene, at maden på billedet ikke er et helt autoriseret 'stjerneskud'. Hvis nogen skulle være i tvivl, består 'stjerneskud' af letristet hvedebrød med stegt og dampet rødspættefilet, rød og hvid majonæse, rejer, asparges plus kaviar eller stenbiderrogn.

Frokostbogen.dk er udviklet af Restaurant Schønnemann i samarbejde med Linie Aquavit som et opslagsværk og inspirationskilde til frokostbordet.



Catering

Catering-buffet