Klamt: Hvad er det på min and?

Pusle Fleron mistede appetitten, da hun skulle tilberede sin and, som hun havde fået i julehjælp. Men ifølge dyrlæge er der formentlig tale om en gumpkirtel

Ovenstående syn mødte Pusle Fleron, da hun hev sin juleand op fra fryseren for at tilberede den. Ifølge en dyrlæge er der formentlig tale om en gumpkirtel, som alle ænder har (Foto: Privatfoto)
Ovenstående syn mødte Pusle Fleron, da hun hev sin juleand op fra fryseren for at tilberede den. Ifølge en dyrlæge er der formentlig tale om en gumpkirtel, som alle ænder har (Foto: Privatfoto)

Update: Ekstra Bladet er blevet kontaktet af flere læsere, der samstemmende siger, at der er tale om en gumpkirtel.

Julen er overraskelsernes tid, men under højtiden fik Pusle Fleron fra Borre på Sydsjælland en overraskelse, hun sagtens kunne have været foruden.

Hun havde fået en juleand på 3.000 gram af en humanitær hjælpeorganisation, men da hun tog den op af fryseren for at tilberede den, gjorde hun et fund, hun fandt mærkværdigt.

Bizar kødskandale: Spor af ræv i æselkød

- Først tænkte jeg, at det bare var en gevækst, men så trykkede jeg på den, og så sprang den. Jeg var simpelthen ved at brække mig, siger Pusle Fleron til Ekstra Bladet.

En naturlig ting
Ekstra Bladet har bedt dyrlæge Lis Olesen fra Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste om at undersøge billederne af Pusle Flerons and.

Hun understreger, at det alene ud fra billederne er svært at stille en diagnose, men giver alligevel et bud.

- Det er lidt svært at afgøre. Billede nummer to og tre ligner en lille byld, men det kan altså også være gumpkirtlen, der sidder ved kloakken på oversiden af gumpen, der udskiller et sekret til at smøre fjerdragten med.

Spiste steg med indvendig byld

- Det lugter heller ikke godt, siger Lis Olesen til Ekstra Bladet.

Passer på fremover
Men selvom gevæksten muligvis skyldes et naturligt fænomen, betyder synet af den, at Pusle Fleron fremover vil tage sine forholdsregler, når hun skal tilberede fjerkræ og andet kød.

- Det er det værste, jeg har oplevet. Næste gang splitter jeg anden fuldstændig ad i atomer for at finde ud af, om der er noget i den. Jeg er i hvert fald færdig med at stole på, at det hele i orden, fortæller hun.

Da hun klagede sin nød til hjælpeorganisationen og sendte billeder ind som dokumentation, fik hun en udførlig undskyldning via brev samt et gavekort på 100 kroner. Producenten af anden betegner det samtidig som uheldigt, at omtalte and fandt vej igennem kvalitetskontrollen.

Se alle billederne af anden i galleriet over artiklen.