Skimmel og snavs hos trendy burgerkæde

Fødevarestyrelsen langer hårdt ud efter Cock's & Cows, der får sur smiley for klamme lokaler, skimmel, fedt, snavs og kritisabel nedkøling af fødevarer

Foto: Nikolaj Svennevig
Foto: Nikolaj Svennevig

De var blandt de første, der tilbage i slutningen af 00'erne var med til at igangsætte en bølge af nye burger-restauranter, som skyllede ind over Danmark. Nu er der foreløbig to udgaver af Cock's & Cows i København, men den første af slagsen, som blev etableret på Gammel Strand for en lille håndfuld år siden, går ikke ligefrem rundt med armene over hovedet i disse dage.

Efter et sensommervisit, som skulle følge op på et tidligere besøg tilbage i juli, hvor restauranten blev indskærpet at stramme op på hygiejnen i forbindelse med håndteringen af fødevarer, har Fødevarestyrelsen forvandlet en forbeholden smiley til en direkte sur smiley med bødeforlæg på 10.000 kroner og hård kritik af renligheden - eller mangel på samme - i restaurantens baglokaler.

Burgerkrig i København: Svenskerne kommer

I en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen dateret 17. september i år hedder det blandt andet:

'Hylder på lager fremstår meget fedtede og der ligger klistret, opblødt sukker på nogle af hylderne. På gulv under reoler på lager konstateres nedfaldne (mad)rester og sukker. Vinduesramme i opvaskelokale er grå med dun af begyndende skimmel. Under bordplader i produktionskøkken og opvask konstateres mørke ansamlinger af snavs, vindueskarme er støvede og med spindelvæv, og gitter under ovn er grå af støv'.

Søster-restaurant
Senere i rapporten, som Ekstra Bladet har en kopi af, skriver Fødevarestyrelsen:

'Det indskærpes, at procedurer for nedkøling i virksomhedens egenkontrolprogram ikke overholdes'.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra restaurantens medejer, Daniel Knuttel, efter gentagne forsøg.

Sur smiley: Ikke et problem på festival

Selskabet Nord Gruppen, som driver Cock's & Cows på Gammel Strand, åbnede en søster-restaurant i Sankt Peders Stræde i København i april i år. De to restauranter drives i udgangspunktet efter de samme principper samtidig med, at de hver især har frihed til at dyrke deres egen unikke indretning og miljø.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter