Sur smiley og rotter hos Lagkagehuset

Den populære bageri-kæde har været ramt af to kedelige sager inden for en uge

Lagkagehuset på Falkoner Allé på Frederiksberg har tomme hylder, efter fund af en rotte. (Arkivfoto: Cécilie Smetana)
Lagkagehuset på Falkoner Allé på Frederiksberg har tomme hylder, efter fund af en rotte. (Arkivfoto: Cécilie Smetana)

To afdelinger i hovedstadsområdet af den populære bageri-kæde Lagkagehuset i har i løbet af en uge haft besøg af fødevaremyndighederne.

Først kom Fødevarestyrelsen forbi til ekstra kontrol i Lagkagehusets afdeling i Kastrup Lufthavn 8. oktober, og tirsdag valgte Lagkagehuset selv at lukke afdelingen på Falkoner Allé på Frederiksberg, fordi der var mistanke om rotter.

- Der var en, der havde set en rotte, så vi valgte at lukke butikken og fjerne alle produkter, hvorefter vi hev fat i både fødevarekontrollen og Mortalin (skadedyrsbekæmpere, red.). Og de har så fanget én rotte, siger Steen Skallebæk, stifter og COO i Lagkagehuset, til Ekstra Bladet.

Der er nu lagt spor ud i butikken, hvorefter der skal gå 48 timer, hvor der ikke må være tegn på noget, før butikken kan åbne igen.

- Det er ærgerligt, men de er desværre i kloaksystemerne, og de er også ude om natten i gader og stræder. Men alt er gået efter bogen, efter vores opfattelse, siger Steen Skallebæk.

Skimmel under vask og risiko for støv i mad
Mens Lagkagehuset selv tog fat i fødevarekontrollen til forretningen på Frederiksberg, der ikke tidligere har fået anmærkninger fra Fødevarestyrelsen, kom Fødevarestyrelsen selv på besøg i afdelingen i Kastrup Lufthavn. Og her var der bred kritik til især rengøringen i afdelingen, så butikken fik en kategori 4-smiley - den sureste man kan få.

Af Fødevarestyrelsens smileyrapport fremgår det blandt andet, at der har ligget uemballerede, spiseklare fødevarer under en støvet væg, så der var risiko for, at der kunne komme støv ned i maden. Derudover blev der fulgt op på et tidligere forhold, hvor der ikke var gjort ordentligt rent under en opvaskevask, hvor der var opstået skimmel ved stikdåser og flisekant.

Samlet set har butikken fået en bøde på 10.000 kroner, mens de derudover skal betale gebyr for opfølgende kontrol af flere forhold.

'Det er sgu for dårligt'
Lagkagehuset lægger sig da også fladt ned og beklager, at der ikke er blevet gjort ordentligt rent i afdelingen, så det nu har ført til en sur smiley.

- Den er vi rigtig kede af, og det er under al kritik. Det er sgu for dårligt, siger Steen Skallebæk.

Han forklarer, at Lagkagehuset før kontrolbesøget havde udskiftet både butikschefen i den konkrete afdeling og distrikschefen i København.

- Der har været en overgang der, hvor vi bare ikke har været dygtige nok, erkender Steen Skallebæk.

Skal kunne tåle besøg
Han oplyser samtidig, at der var bestilt rengøring til at tage sig af blandt andet væggene senere samme dag, hvor Fødevarekontrollen kom forbi.

- Men det hjælper jo ikke noget. Vi skal altid kunne tåle det besøg og klare os igennem, uanset hvordan vores personalesituation eller andre rutiner ellers ser ud, siger han.

- Vi reviderer jo altid vores måde at kontrollere og følge op på. Og det her får i hvert fald konsekvenser.

Han vil dog ikke komme ind på, om den konkrete sag vil have konsekvenser for andre personer ud over de to, som allerede inden kontrolbesøget var blevet skiftet ud.

- Men vi kan ikke leve med det her. Vi håndterer fødevarer, og vi står ved det, vi laver. Så det her gør ondt, og det er uacceptabelt. Jeg tør ikke love, at det ikke sker igen, for det er trods alt mennesker, vi har med at gøre, men vi vil gøre rigtig meget for at den slags ikke sker igen, lyder det fra Steen Skallebæk.

Du kan læse hele Fødevarestyrelsens kontrolrapport her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter