Annonce:
Annonce:

McDonald's afsløret i snyd med det søde og det grove

Fødevarekontrollen har givet McDonald's danske hovedkontor to indskærpelser

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Annonce:
Følg Fødevarer

Fastfoodkæden McDonald's satser i Danmarks på at markedsføre sundere alternativer, men metroxpress kan i dag fortælle, at nogle af de væsentligste reklamebudskaber er usande og ulovlige, skriver metroxpress.

Eksempelvis hævder McDonald's, at de meget populære frugt-smoothies, som er blevet en fast del af sortimentet, er uden tilsat sukker og bestående af frugtpuré, knust is og fedtfattig yoghurt.

Sandheden er, at de er endnu sødere end cola, for de er tilsat betydelige mænger sukker i form af det smagsneutrale og billige druekoncentrat samt æblekoncentrat og pærekoncentrat.

En smoothie indeholder 54 gram sukker. En tilsvarende størrelse Cola-Cola indeholder 44 gram.

Torsdag gav fødevarekontrollen McDonald's danske hovedkontor to indskærpelser: En for sukker-påstanden, en anden for at påstå, at noget brød er fyldt med fibre, selv om det kun indeholder 5,3 gram fibre pr. 100 gram.

- Jeg er virkelig forarget, og det er vanskeligt at forestille sig, hvordan McDonald's selv skulle have troet på, at disse smoothies er uden sukker, når nu McDonald's selv har fyldt store mængder sukker i, siger sukker-ekspert Vibeke Lund.

- Druekoncentrat er sukker og reelt værre end almindeligt hvidt sukker. Koncentratet booster nemlig blodsukkeret og giver et sukker-kick hurtigere end hvidt sukker fra roer, fortæller hun.

McDonald's kommunikationsdirektør, Stine Green Paulsen, synes, der er tale om bagatel-agtige fejl.

Hun fastholder, at der ikke er tilsat sukker i de søde drikke. Det sker med henvisning til, at der ikke er hvidt sukker i.

Alligevel erkender hun, at regler er overtrådt.

- Men det er ikke noget, vi har tjent penge på eller haft fordel af. Det er bare uskyldige menneskelige fejl, som vil blive rettet nu.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: