Bøder på 10.000 til Rema 1000: Nu er købmanden fyret

Butikken var nærmest smurt ind i ost, snask og marmelade - nu er der klinisk rent og uddeleren er fyret

På gulvet i Rema i Herning flød det med rundstykker, ost, krummer, marmelade, slik, øldåser, snavs, støv og man kunne blive ved. Det var dog ikke i butikken på arkiv-billedet her: Valdemar Jørgensen / Polfoto
På gulvet i Rema i Herning flød det med rundstykker, ost, krummer, marmelade, slik, øldåser, snavs, støv og man kunne blive ved. Det var dog ikke i butikken på arkiv-billedet her: Valdemar Jørgensen / Polfoto
Følg Fødevarer

Tip os på 1224@eb.dk

Det var et usædvanligt slemt griseri, Fødevarekontrollen tidligere på måneden afslørede i Rema 1000-butikken på Absalonsvej i Herning.

Der var møgbeskidt og fedtet over alt: Gulvet flød med rundstykker, ost, krummer, marmelade, slik, øldåser, snavs, støv og man kunne blive ved.

Eksempelvis var der også cigaretskod i et Carlsberg-køleskab.

20.000 kr. i bøde
Der var så ulækkert, at det af fødevaremyndighederne blev takseret til en bøde på 10.000 kroner - og dertil en bøde på yderligere 10.000 kroner for blandt andet ikke at tjekke temperaturer på madvarerne ved modtagelsen.

- Jeg vil gerne starte med at beklage, siger Mads Nysted, salgsdirektør i Rema 1000, hvor de lokale købmænd modsat i andre discount-kæder er selvstændige franchisetagere, som kan opsiges af hovedkontoret, hvis de ikke lever op til eksempelvis fødevareloven.

Stoppede samarbejdet
Salgschefen forklarer, at hovedkontoret forud for Fødevarekontrollens besøg, selv havde indskærpet over for købmanden, at der skulle gøres bedre rent.

- Vi har også kørt ekstra egenkontrol i flere omgange, og da det ikke ændrede ved sagen, tog vi i sidste uge konsekvensen og stoppede samarbejdet med købmanden, siger Mads Nysted.

Han forklarer, at der er blevet konstitueret en købmand.

Klinisk rent
- Alle temperaturer og kontroller er igen som de skal være, ligesom vi har haft et professionelt rengøringsselskab til at gøre klinisk rent. Hygiejne- og fødevare-sikkerhed er vores højeste prioritet, bedyrer salgsdirektøren:

- Det har været et meget uheldigt forløb på Absalonsvej i Herning, som vi ikke kender fra nogen af vores andre 286 butikker.

Tip os på 1224@eb.dk

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.