Derfor er Lasse Danmarks bedste kok

10 danske topkokke kæmpede om retten til at kalde sig årets kok. Lasse Petersen fra Ti Trin Ned løb med sejren

24-årige Lasse Starup Petersen fra 10 Trin Ned i Fredericia løb med sejren som Årets kok. (Arkivfoto: POLFOTO)
24-årige Lasse Starup Petersen fra 10 Trin Ned i Fredericia løb med sejren som Årets kok. (Arkivfoto: POLFOTO)

Lasse Starup Petersen fra restaurant Ti Trin Ned i Fredericia kan kalde sig årets kok efter at have vundet danmarksmesterskaberne for professionelle kokke søndag eftermiddag.

Han fortæller selv, at det var hans dessert, der adskilte ham fra de ni andre kokke-finalister, der dystede om førstepladsen i Bella Center i København.

På vindermenuen var der rødtunge, højreb stegt på ben og sorbet lavet på solbærgrene.

- Det er fedt, jeg er i en glædesrus. Det er mega rart, og jeg troede ikke på det selv, men jeg gav den gas og gjorde det bedste, jeg kunne.

- Det var min dessert, der adskilte mig. Jeg tror slet ikke dommerne, havde smagt den type før. Duften fra solbær er fantastisk, og det baserede jeg min dessert på, så smagen kom med, siger Lasse Starup Petersen.

I vintersæsonen kan det være svært at opstøve gode ingredienser, så Lasse Starup Petersen fandt på at bruge grenene fra en solbærbusk til at lave sorbet på. Og borgerne i Fredericia kan glæde sig over, at vinderkokken vil sætte desserten på menuen.

Lasse Starup Petersen er 24 år og udlært fra Fakkelgården i Sønderjylland. Ved konkurrencen udmærkede han sig som den bedste til at komponere og lave en treretters menu på basis af råvarer, der kun til dels var kendt af finalisterne på forhånd.

Ud over en førstepræmie på 40.000 kroner kan Lasse Starup Petersen glæde sig over at være blevet en del af et fint selskab. Rækken af tidligere vindere tæller mange af de største kokke i Danmark, herunder den tidligere verdensmester Rasmus Kofoed.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) stod for præmieoverrækkelsen.

Hun uddelte sølv til Mikkel Højborg Olsen fra Restaurant Babette i Vordingborg og bronze til Rasmus Munk fra Tree Top Munkebjerg Hotel i Vejle.

Årets tjener blev Heine René Egelund fra Sortebro Kro i Odense, der også kunne gå hjem med en check på 40.000 kroner. Han dystede i kategorier som borddækning, filetering og kunsten at blande den perfekte cocktail.

Det er Horesta og 3F, der står bag kåringen.

Seneste nyt

En del gerningsmænd synes at gå fri

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.