Dette er Danmarks bedste bøfsandwich

Danmarks bedste bøfsandwich er netop blevet kåret. Havnens Perle løb med sejren

En gaffelvenlig sovs var med til at sikre denne brune bandit titlen som Danmarks bedste bøfsandwich. (Foto fra Facebook)
En gaffelvenlig sovs var med til at sikre denne brune bandit titlen som Danmarks bedste bøfsandwich. (Foto fra Facebook)

Havnens Perle i Aarhus laver Danmarks bedste bøfsandwich. Dermed kan den aarhusianske stolthed igen bade sig i rampelys og brun sovs efter et år, hvor titlen har været udlånt til Restaurant Vestre Baadelaug i Aalborg.

Det er Danske bøfsandwich-entusiaster, som står bag kåringen. I begrundelsen står der blandt andet:

- Årets vinder får leveret friskhakket oksekød fra slagteren hver dag og koger selv fond på kraftben og urter til de cirka 150 liter gaffelvenlig brun sovs, de langer over disken hver uge. Med andre ord laver Havnens Perle SOVS og ikke sauce - nøjagtigt som de brune riddere fra dommerpanelet kan lide det.

- En anden sublim tilføjelse er den eminente hjemmelavede agurkesalat, der giver en potent spændstighed og ynde til en ellers bombastisk ret.

- Udover et fiffigt twist med at putte engelsk sauce i låget på bollen, disker Havnens Perle op med den vigtige hellige treenighed: Rå, ristede og bløde løg.

Peter Lerdrup, indehaver af Havnens Perle, , og Danmarks bedste bøfsandwich 2014. (Foto fra Facebook)
Peter Lerdrup, indehaver af Havnens Perle, , og Danmarks bedste bøfsandwich 2014. (Foto fra Facebook)

- Det er fantastisk. Jeg er helt vild glad og helt vild stolt, lyder det fra indehaver af Havnens Perle Peter Lerdrup, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen tirsdag aften.

Han var lidt bange for, at det var sjællændernes tur til at løbe med sejren efter tre gange Jylland i træk.

- Og jeg ved, det var meget, meget tæt, siger Peter Lerdrup.

- Hvad er hemmeligheden?

- Vi tager det meget alvorligt og laver alt fra bunden, siger Peter Lerdrup og remser opskriften på den brune sovs op.

Også agurkesalaten, de bløde løg og bøfferne er frisklavede.

- Og så slutter vi af med lidt engelsk sovs i bollen. Det giver et godt bittersødt pift. Tricket opdagede jeg, da jeg eksperimenterede som ung i min fars pølsevogn. Jeg er jo ud af en gammel pølsevognsfamilie, siger Peter Lerdrup.

Havnens Perle solgte 50.000 bøfsandwich i 2013 og bruger hver uge 150 liter brun sovs.

Kilde: Danmarks bedste bøfsandwich

Der skal selvfølgelig brun sovs på en rigtig bøfsandwich. Rigtig meget brun sovs. (Foto fra Facebook)
Der skal selvfølgelig brun sovs på en rigtig bøfsandwich. Rigtig meget brun sovs. (Foto fra Facebook)

Han mener også, at en af årsagerne til succesen er, at det er den samme bøfsandwich, som bliver langet over disken.

- Vi har rigtig mange faste rutiner, så vi laver det samme hver gang. Jeg tror også, det er derfor, McDonald's har så stor succes. Du ved, hvad du får. Det forsøger vi også hos os.

- Men selv om det er fastfood, behøver ingredienserne ikke være discount, siger Peter Lerdrup.

Havnens Perle blev grundlagt i 1962. De vandt også bøfsandwich-titlen i 2012 og er blevet kåret til Aarhus' bedste pølsevogn i 2007, 2008 og 2009. De har i øvrigt åbent 1. januar. Bøfsandwichen koster 59 kroner.

Her finder du Havnens Perle:

Er du også til gaffelvenlig brun sovs, når du skal have bøfsandwich, eller er du mere til den knap så fedtede udgave?

0 kommentarer
Vis kommentarer