Discountkæde sænker prisen på økologisk kød

Først sænkede KIWI prisen på økologisk frugt og grønt, nu følger økologisk kød efter

Discountkæden KIWI kickstarter nu mulig priskrig, der betyder billigere økokød på grillen. (Foto: Colourbox)
Discountkæden KIWI kickstarter nu mulig priskrig, der betyder billigere økokød på grillen. (Foto: Colourbox)

Der kan komme priskrig på økologisk kød efter at discountkæden KIWI nu har besluttet sig for at 'fjerne momsen' på alt økologisk okse- og svinekød i kædens 108 butikker landet over.

I praksis sænkes prisen med 20 procent.

Beslutningen kommer i kølvandet på efterårets beslutning om at gøre det samme på økologisk frugt og grønt.

Kiwi vælger nu at sænke prisen på frugt og grønt. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen) Fødevarer Discountkæde sænker prisen på frugt og grønt

- Danmark er det eneste land i EU, som ikke opererer med differentieret moms. For eksempel på sunde varer eller på varer, som tilgodeser en lidt bedre dyrevelfærd. Det gør vi op med på forbrugernes vegne. Sidste år ved at indføre momsfri frugt og grønt, og nu skyder vi 2015 i gang med, som de første i markedet, at give danskerne momsfrit økologisk kød, lyder det fra kædedirektør i KIWI, Carsten Hansen.

For at få gavn af de lavere priser kræver det, at man har kædens loyalitetskort, KIWIkort. Det udstedes gratis.

Ifølge KIWI flytter lavere priser kunderne indkøbsvaner. Discountkæden har således oplevet markant vækst i salget af økologisk frugt og grønt siden 1. september, hvor 'fjernede momsen'. Mere præcist en vækst på 35 procent.

- Forbrugerne har taget rigtig godt imod vores initiativer omkring reduceret eller fjernet moms på udvalgte varer. Med momsfrihed på vores økologiske kød imødekommer vi forbrugernes ønsker om generelt lavere priser på økologiske varer. Det håber og tror vi, at rigtig mange danskere vil benytte sig af, siger Carsten Hansen.

Bør der generelt være differentieret moms på fødevarer i Danmark afhængig af, hvor sunde eller økologiske de er?

0 kommentarer
Vis kommentarer