Fare for salmonella i bestemt type smør

Det er to typer af økologisk sesamsmør, som trækkes tilbage

Sesamsmør kaldes også tahin. Pr-foto.
Sesamsmør kaldes også tahin. Pr-foto.

Har man Urtekram International A/S' økologiske sesamsmør (tahin) stående derhjemme, er det en god ide at tjekke datoerne på glasset.

Firmaet har nemlig valgt at trække to typer af sesamsmøret tilbage. Det melder Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Grunden er, at der er risiko for salmonella i nogle af de sesamfrø, som produktet af lavet af.

De to typer tahin, der er tale om, er Urtekram økologisk tahin med salt og Urtekram økologisk tahin uden salt. Produkterne er solgt i dagligvarebutikker og specialbutikker over hele landet.

Kig på datomærkerne
For typen med salt skal man kigge efter produktionsdatoerne 4. januar i år og 15. februar i år. Produkterne har EAN stregkodenummer: 5765228374009.

For tahin uden salt skal man se efter produktionsdatoerne 6. januar i år og 17. februar i år. De har EAN stregkodenummer: 5765228374504.

Har man smøret derhjemme, anbefales det, at smider det i skralderen eller leverer det tilbage til det sted, hvor man har købt det.

Symptomerne på salmonella er diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber.