Gourmet-restaurant bliver til burgerkæde

Gourmet-hotdogs med blæksprutte og græskarchutney var alligevel for stærk kost for københavnerne

Gourmet-hotdogs med vegetar-pølse og blade på toppen var alligevel for stærk kost for københavnerne. (Privatfoto/Facebook)
Gourmet-hotdogs med vegetar-pølse og blade på toppen var alligevel for stærk kost for københavnerne. (Privatfoto/Facebook)

Gourmet-hotdogs med blandt andet lamme- og vegetar-pølser, blæksprutte, kikærter, svampe, fetaost, langtidsbagte tomater og græskarchutney slog aldrig for alvor benene væk under københavnerne, så nu lukker Foderbrættet på Vesterbrogade efter lidt over to år, skriver politiken.dk.

- Da vi åbnede, havde vi en flot opadgående kurve i forhold til gæster, og vi fik rigtig meget positiv omtale i medierne. Men antallet af gæster er stagneret, og vi har endda set et lille fald. Det har været svært, især i hverdagene, at få så mange gæster ind, som vi havde håbet, siger medejer Simon Juul.

Bæst på Guldbergsgade i København serverer klodens 14. bedste pizzaer - ifølge pizza-kongen Daniel Young. (Foto: Privat/Facebook) Fødevarer Pizza-kongen hylder dansk pizzeria: Blandt verdens bedste

Han mener, at Foderbrættet var 'first mover' på gourmet-hotdog-markedet i København, hvilket både har været en styrke og svaghed.

- Vi var de første til at lave en hotdog-restaurant i København, og det er jo enormt nichepræget. Vi har dog klart set en voksende tendens med gourmethotdogs over de seneste par år i København. Den bølge har vi ramt, og måske endda inden den peakede, siger Simon Juul til Politiken.

Wefood udvider forretningen og åbner nu endnu et supermarked i København og et i Aarhus. Billedet er taget, da Wefood åbnede på Amagerbrogade. (Foto: Mogens Flindt) Fødevarer Dundrende succes: Supermarked bliver til en kæde

I stedet får københavnere fornøjelsen af endnu en burgerkæde, når Grillen Burgerbar - som Simon Juul også er medejer af - rykker ind i lokalerne. Grillen Burgerbar findes allerede tre steder i København og på Klosterport i Aarhus. Dermed bliver det kædens femte restaurant.

Foderbrættet lukker 1. juni - Grillen åbner Burgerbar 1. august.

Hwy 55 blev erklæret konkurs 21. december 2015. Nu er den genåbnet i Kolding Storcenter. (Foto: Ekstra Bladet) Fødevarer Konkursramt burgerkæde er genopstået