Annonce:
Annonce:

Konge-klamt: Seks sure smileys til Burger King

Burger King kan ikke finde ud af at gøre rent. Tre Burger King-restauranter har på få måneder fået hver to bidende sure smileys

Annonce:
Følg Fødevarer

Da Ekstra Bladets Maddetektiv forleden kl. 04.30 om natten fulgte med Fødevarestyrelsen ind på en uanmeldt kontrol hos Burger King på Rådhuspladsen i København, blev avisen nægtet adgang til køkkenet, hvor tilsynsmyndigheden foretog et tilsyn med hygiejnen.

Det var der en god grund til. For køkkenet var møgbeskidt. Tilbage til det om lidt.

Gennem de seneste par måneder har vi igen og igen afsløret, hvordan en række af Burger Kings restauranter døjer gevaldigt med at overholde de basale hygiejnekrav.

Bræk på bordet

Vi har afsløret bræk på et bord, mug på brødet - og restauranter, hvor det sejler med affald og snask i et omfang, så myndighederne er skredet ind med nogle af de hårdeste sanktioner, der er til rådighed.

Annonce:

Burger King i Holstebro har på få måneder fået to bøder på 10.000 kroner og 15.000 kroner fordi inventaret var smurt ind i et tykt lag skidt.

Også burgerbaren i Køge har med få ugers mellemrum fået bøder på 15.000 kroner og 22.500 kr., fordi der blandt andet var grønt skimmel på de reoler, hvor der blev opbevaret grønstsager.

Affaldsbjerge

Og så er der den særdeles velbesøgte Burger King-burgerbar på Rådhuspladsen i København, hvor gæsterne måtte spise i affaldsbjerge - og hvor blandt andet køkkengulvet var belagt med solide mængder fedt og gamle madrester. Det kostede i marts en bøde på 15.000 kroner.

Fem uger senere - sidste weekend midt om natten - dukkede fødevarekontrollen så igen op for at se, om burgerkongen havde makket ret.

Ekstra Bladet måtte ikke følge med ind i køkkenet, men Fødevarestyrelsen oplyser her efterfølgende, at man har tildelt filialen en bøde på 22.500 kroner, fordi der stadig ikke var gjort rent. Langt fra.

Annonce:

Ved frituren lå gamle madrester, der sorte belægninger på væggene og tykt gammelt lag fedt på gulvet.

Fedt og snavs

Der var store ansamlinger af fedt mellem inventaret. Snavs var tæt på at falde ned i de færdigtilberedte pommes frites.

Udsugningen ved bøfgrillen var med  et tykt lag sort snavs med risiko for at det ville kunne falde af i flager og ned på bøfferne.

Brødristeren var med klistrede gule belægninger.

Og der var ikke sikret mod skadedyr.

Burger King nægter at stille op til et interview. Ekstra Bladet ville ellers gerne have spurgt burgerkongens direktør Erik Samseth, om hans medarbejdere ikke kan finde ud af at gøre rent, om de ikke vil gøre rent eller om der ikke er råd til at gøre rent.

Vi har igangsat tiltag

I stedet lover han i en e-mail, at han arbejder hårdt på at uddanne alt sit personale ’korrekt hygiejne og rengøring.'

Annonce:

’Vi har fra central side igangsat en række tiltag, der skal være med til at sikre optimale rengørings- og hygiejne forhold på alle vores restauranter, ligesom vi har gjort samtlige restauranter opmærksom på vigtigheden af ekstra bemanding i spidsbelastningsperioder såsom weekendnætter.'

'Det er med stor beklagelse, vi hos Burger King har erfaret, at restauranten på Rådhuspladsen har fået endnu en negativ smiley i forbindelse med Fødevarestyrelsens seneste besøg lørdag den 19. April kl. 4.30 om natten.'

'Der må ikke herske tvivl om, at Burger King tager bemærkningerne i rapporten meget alvorligt.

Sådan så det ud sidst 'Maddetektiven' var på besøg

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: