Ekspert i chok: så mange penge smider hun i skraldespanden

Ekstra Bladet kigger i en ny programserie nærmere på danskernes madspild. Se hvor meget mad vi smider ud herunder

Se det tankevækkende program her

Danskerne smider årligt 260.000 ton mad ud. Det svarer til at hver eneste dansker årligt smider 48 kilo mad i skraldespanden.

Men hvor mange penge går der egentlig til spilde, når de sidste gulerødder i pakken eller madresterne fra i går bare ryger ud? Og hvor mange munde kan man egentlig mætte med den mad, som bliver smidt ud?

Det har Ekstra Bladet sat sig for at finde ud af!

I samarbejde med Michael Museth, kok i Folkets Madhus og forbrugerbevægelsen Stop spild af mad, kigger vi aller dybest i skraldespanden hos vores deltagere.

I første afsnit møder vi medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune for Socialdemokraterne, Anja Camilla Jensen, som mildest talt bliver chokeret, da det går op for hende, hvor meget mad hun kasserer.

-Det er ikke godt nok, det er ikke i orden! Jeg skammer mig, er reaktionen fra lokalpolitikeren, da hun ser hvor meget mad hun smider ud i løbet af en uge.

Se hvor meget mad Anja Camilla Jensen spilder på en uge, hvor mange penge danskerne årligt smider i skraldespanden, og hvordan du kan komme madspildet til livs, i indslaget over artiklen.

Indholdet af programmet er lavet i et samarbejde mellem Ekstra Bladet TV og Rema 1000