Politianmeldt: Pøsede kaliumnitrat i 4000 øko-oste

Endrup Mejeri solgte konventionel ost som økologisk

En opmærksom forbruger alarmerede for godt en måned siden Fødevarekontrollen efter at have nærlæst deklarationen på ostene Økologisk skorpefri og Økologisk landmandsost fra Endrup Mejeri i Bramming, Vestjylland.

For i listen stod tilsætningsstoffet E252 (Kaliumnitrat), som er strengt forbudt i økologiske mejeriprodukter.

Så madmyndigheden rykkede ud og politianmeldte mejeriet, som prompte trak omtrent to tons tilbage fra kunden Coop (Kvickly, Fakta og Brugsen).

Det svarer til over 4000 oste, som var produceret i perioden fra december 2015 frem til begyndelsen af april i år. Nogle nåede at være i handlen, men en meget stor del af det nåede kun til lageret.  Alt, der ikke blev solgt, blev trukket tilbage og destrueret.

Ostene, som var tilsat kaliumnitrat blev produceret i perioden fra december 2015 frem til begyndelsen af april i år.

Carsten Frandsen, direktør på Endrup Andelsmejeri, siger, at han er ked af sagen. Han bedyrer, at der er tale en beklagelig menneskelig fejl og ikke et forsøg på at snyde.

- Det er en tilståelsessag. Vi bruger kaliumnitrat i vore konventionelle oste, og desværre fortolkede en medarbejder en regel forkert og kom det i de økologiske. Vi deklarerede faktisk, at osten indeholdt midlet. Det havde vi selvfølgelig ikke gjort, hvis vi ønskede at snyde, siger Carsten Frandsen.