Annonce:
Annonce:

Splat! Duer overskider de riges mad-tempel

Ekspert i due-bekæmpelse om Torvehallerne: – Jeg ville ikke selv spise det sted, for duen er som en flyvende rotte. Den er en smittespreder

 

Der er foran disse haller, Casper Christensen med sin Isabel Friis-Mikkelsen især i forårs- og sommermånederne holder hof for andre kendisser, som skåler i ’bobler’ og spiser franske delikatesser.
Der er foran disse haller, Casper Christensen med sin Isabel Friis-Mikkelsen især i forårs- og sommermånederne holder hof for andre kendisser, som skåler i ’bobler’ og spiser franske delikatesser.
Annonce:
Følg Fødevarer

Hovedstadens kulturelite, lækkersultne feinschmeckere og andre risikerer at få duelort i delikatessen, når de spiser i Torvehallerne i København.

For ikke nok med at mange af hallernes restauratører i sammenligning med andre har haft problemer med at overholde Fødevarekontrollens krav, som beskrevet i Ekstra Bladet i går.

Så rådden er de kendtes mad-tempel

De døjer også på fjerde år med en sejlivet plage fra duer, som mæsker sig i madrester på gulvene for efterfølgende at tage plads på loftspærene, hvor de slår mave og i stor stil overskider inventar og andet.

Ekstra Bladet besøgte i går hallerne og betragtede to korpulente duers ædegilde og det efterfølgende griseri fra oven.

Flere steder havde klatter ramt bodernes baldakiner, således at lort hang lige over madvarerne.

Flyvende rotte

Annonce:

– Det er uhørt og til fare for madsikkerheden, siger Gert Rosengaard, der er Danmarks førende ekspert i due-bekæmpelse i firmaet Absolut Skadedyrsservice, der i 30 år har udviklet metoder til at blive fri for dyrene.

– Jeg ville ikke selv spise det sted, for duen er som en flyvende rotte. Den er en smittespreder – dens lort er fyldt med salmonella og vira, der kan give luftvejsproblemer, allergi, meningitis og papegøjesyge, siger Rosengaard.

Bræk og diarré

– Det er meget uhensigtsmæssigt, for duelort indeholder også colibakterier, der kan give fækale infektioner, der medfører diarré og opkastninger, fortæller hygiejneekspert Michael René.

Duerne er til betydelig gene for både kunder og forretningsdrivende.

Kunder i Torve-hallerne blev betjent af svindler

’Fy fan’, udbrød en kvindelig svensk turist, da en baskende due i hendes nærvær med besvær lettede fra gulvet.

– Kunderne klager, men duerne er svære at jage væk. De udgør et problem og er derfor et samtaleemne for os, der arbejder her, siger Sophie Rotne, bestyrer i café-konditoriet Grannys House.

Annonce:

– Det er frygteligt ulækkert. Duerne er meget uønskede hos både kunderne og selvfølgelig også hos de forretningsdrivende, siger Susanne Bjørnelund, der er shop manager i chokoladebutikken A Xoco.

Direktøren for Palæo, Peter Emil Nielsen, garanterede, at fuglelorten ville blive vasket af bodens baldakin.

Københavns gourmetmarked anklages for at underbetale unge

– Det er et problem, at der flyver skadedyr rundt inde i Torvehallerne. Vi må få dem fjernet, lovede han.

Forklaring udbedes

Ekstra Bladet troppede i går op på Torvehallernes driftskontor for at få en forklaring på, hvorfor dueplagen ikke for længst er slået ned. Men driftschefen henviste til Per Wetke Hallgren, der i sin egenskab som direktør i ejendomsvirksomheden Jeudan er øverste chef for Torvehallerne.

Han besvarede ikke telefoniske henvendelser, men flere butiksejere fortalte, at Jeudan, der ejer og udlejer Torvehallerne, står magtesløse over for problemet, fordi Københavns Kommune på grund af respekt for hallernes arkitektur ikke tillader, at der etableres vindvang, der kan holde duerne.ude.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: