TV: Farlige stoffer i din mad - Pas på her

Børn er især i risiko for at få for mange farlige stoffer via maden, siger eksperter. Se her hvorfor du skal passe på tørrede frugter

Følg Fødevarer

Ekstra Bladet har i de sidste dage sat fokus på farlige stoffer i din mad. Selv om myndighederne holder øje med tilsætningsstoffer, er der stadig alvorlige huller.

Se i klippet ovenfor, hvad farve tørrede abrikoser i virkeligheden har. Og hvorfor det er vigtigt at vide for din egen sundheds skyld.

TV: Så giftig er din frugt

TV: Pas på - kræft i madpakken

Børn i fare
- Man skal selv holde styr på hvor meget, man indtager af den enkelte vare af de problematiske stoffer. Myndighederne udregner ud fra en normal diæt, men problemet er jo bare, at børn kan spise mere af noget end andet, og alt er testet på voksne osv. Derfor er det dybt kompliceret, siger Jesper Toft, der er lektor og forfatter til E-nummerguiden.

Farlig cocktail
Ekstra Bladet har talt med flere eksperter, der også udtrykker bekymring for det, man kalder cocktail-effekter, som er de alvorlige konsekvenser, det kan have, når vi får små mængder af farlig kemi fra mange forskellige steder.

- Bare fordi du er under grænseværdien for et stof, så er det ikke nødvendigvis beskyttelse nok, siger Philippe Grandjean, der er professor og forsker i miljømedicin.

EU-politiker om kemi-kaos i vores mad: Det er ikke godt nok

Se hvilke stoffer, du skal kende her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby