TV: Ulækre billeder: Denne burgerbar er MAX klam

DM i klamme burgerbarer: De store udenlandske burgerkæder har et hygiejneproblem i Danmark

Følg Fødevarer

Udtrådte cheeseburgere, sodavands-søer og høje affaldsbjerge med engangsemballage og madrester i opløsning. Opkast, splat og snask i stride strømme.

Ekstra Bladets Maddetektiv har gennem de seneste fire uger i tidsrummet kl. 04.00-06.00 12 gange besøgt fastfoodkæderne Burger King, McDonald’s – og den nye udfordrer Max Burger.

12 stikprøver

Det er i et tidsrum, hvor fødevarekontrollen uhyre sjældent dukker op.

TV: Rådden Burger King-mad åd romantikken for kærestepar

Sjovt nok var det også et tidsrum, hvor samtlige burgerbarer ved alle 12 stikprøver eklatant brød de regler, der forbyder enhver fødevare-virksomhed at sejle i brugte emballager og madaffald.

Beruset selvbetjening

Formålet med undersøgelsen var at beskrive hygiejne-niveauet og kåre den klammeste ’restaurant’, som kæderne betegner de lokaler, hvor det forventes, at gæsterne – berusede unge på vej hjem fra byen – rydder op efter sig selv.

Det gider de ikke, men ofte rydder de op efter de forrige gæster ved stryge deres efterladenskaber ned på gulvene, som derfor er fedtet ind i cola, fladmaste pommesfritter, mayonnaise-splat og så videre.

Presset bemanding

Og personalet rydder heller ikke op, for burger-bosserne har presset bemandingen så hårdt, at det kun har tid til at lave mad, oplyste medarbejderne, når Ekstra Bladet spurgte, hvorfor det så ud som så.

TV: Bør McDonald's rydde op efter dette griseri?

Max Hamburger på Gammel Torv i København vinder prisen for kl. 05.30 natten til denne søndag at være så max ulækker, at den overgik Rådhuspladsens Burger King, hvor der var bræk på et bord.

Svensk sejr

Svenske Max Hamburger er ifølge stikprøven Danmarks klammeste burgerbar.

- Det er beklageligt bestemt ikke en titel, jeg er stolt af, siger Michael Raffnsøe, partner i det selskab, der driver Max Hamburgerrestauranter.

- Det er langt under vores sædvanlige standarder, og det skyldes en sygemelding. Vi tager initiativ til at sørge for, at det ikke kan gentage sig. Det gør ondt at se sådanne billeder, siger han.

Ildelugtende gylp

Burger King, som vinder en ikke-flatterende andenplads for ildelugtende burger-opkast på et bord, skriver i en e-mail signeret af marketingdirektør Ole-Erik Samseth, at ’det er med stor beklagelse, at vi hos Burger King Danmark erfarer, at hygiejneforholdene på vores restaurant på Rådhuspladsen samt Vesterbrogade i weekenden ikke har været optimale, og ikke lever op til de høje standarder, der normalt er gældende på vores restauranter.’

- Vi hidkalder mere personale

Også fra McDonald’s hovedkontor kommer der beklagelser.

Tømmermænd? Derfor har du lyst til fastfood

- Vi er kede af, at der har set sådan ud. Det er ikke sådan, vores gæster skal opleve vores restauranter. Der kan være vanvittigt travlt i de af vores restauranter, der er placeret midt i nattelivet, fredag og lørdag i bestemte tidsrum, men det er klart, at der ikke skal se sådan ud. Det skal vi have løst, bl.a. ved at sætte endnu mere personale på fredag og lørdag nat, lover pressechef Pia Tobberup, McDonald's Danmark.

Burger King supplerer:

Som en af Danmarks største restaurantkæder har hygiejne og korrekt fødevarehåndtering højeste prioritet, og vi arbejder for høje standarder på alle restauranter. Vi beklager derfor den dårlige oplevelse samt kritisable forhold natten til søndag og har pt. dialog med de driftsansvarlige for de pågældende restauranter.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind