Fødevarekontrol: Rotter lukker populær restaurant

Fødevarekontrollen har lukket en stor thai-restaurant fyldt med rottelort

Restauranten ligger på Axeltorv i Helsingør. Foto: Google Street View
Restauranten ligger på Axeltorv i Helsingør. Foto: Google Street View

Den ellers så velbesøgte Restaurant Lemongrass Thai Cuisine på Axeltorv i Helsingør er blevet lukket af myndighederne på grund af en massiv forekomst af rottelort.

Fredag i forrige uge kontaktede en person til Fødevarekontrollen og fortalte, at den var helt gal.

Oversked McDonald's: Flød med muselort i 14 dage

Fødevarekontrollen rykkede prompte ud og opdagede, at restauranten ’opbevarede og producerede fødevarer under uhygiejniske forhold.’

Lort over alt
Fødevarestyrelsen fandt på kontrolbesøget ’et massivt antal rotteekskrementer i hele virksomheden. Der er konstateret tydelige spor af rotteekskrementer i produktionskøkkenet, ved opvasken og under paller på lageret samt langs kanter, står der i en kontrolrapport.

Bakterier i bowlinghal sendte 40 til tælling

På grund af sundhedsfare blev Lemongrass Thai Cuisine prompte tvangslukket af myndighederne, som konkluderer, at restauranten i strid med reglerne ikke havde ’kontaktet Helsingør kommune eller Fødevarestyrelsen for bekæmpelse af skadedyr, 'men fortsatte med produktion og salg af fødevarer’'.

Kendte til rotterne
Restauranten vidste ifølge Fødevarestyrelsen udmærket, at der var rotter, men fortsatte alligevel med at tillave og sælge thaimad.

Pressesky rotte-plaget gourmet-bageri snød kunderne

Ekstra Bladet har ringet til Noy, som oplyser, at hun er bestyrer i restauranten.

Hun afviser, at der har været rottelort i hele virksomheden, men hun erkender, at der har været en forekomst at rotter, herunder rottelort.

Høj fødevaresikkerhed
- Fødevaresikkerheden har alligevel hele tiden været høj. Det var et begrænset problem, og vi havde faktisk planer om at lukke virksomheden og renovere den for at komme problemet til livs, men Fødevarestyrelsen kom inden, vi frivilligt lukkede, siger hun.

Rotter lukker restaurant i ugevis

Hun beklager på det dybeste sagen og garanterer for, at når restauranten genåbner, er det med nye gulve og med myndighedernes godkendelse af, at der er sikret mod rotter og andre skadedyr.

Se en rottefængers gode råd til at holde rotterne væk