Fødevarekontrollen advarer: Børn syge af denne pølse

13 danskere -  heraf flest børn - er blevet syge af at spise pølse fra Netto

Følg Forbrug

Fødvaremyndighederne advarer fredag aften akut mod et parti spanske pølsesnack-stykker, de såkaldte 'Noel Fuet Coins', da de kan indeholde salmonella.

De skiveskåede pølsestumper har givet mindst 13 danskere en grim salmonellainfektion med diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

- Et salmonella-udbrud med 13 bekræftede syge kan relateres til dette produkt, der er solgt som en tilbudsvare – en såkaldt spotvare - siden uge 37 i Netto, siger Fødevarestyrelsens udbrudschef Nikolas Kühn Hove til Ekstra Bladet.

- De syge er koncentreret omkring Nordsjælland. Sundhedsmyndighederne betragter det som et alvorligt sygdomsudbrud. Mindst en patient har været indlagt, oplyser udbrudschefen.

- To tredjedele af de ramte er børn, en tredjedel er voksne, forklarer Hove som opfordrer folk til at kassere produkterne eller levere dem tilbage til Netto.

Der er tale om produkter i 100 grams-pakninger med 'bedst før- datoen' i morgen - den 4/11 2017. Men i og med, at udløbsdatoen kun er vejledende frygter myndighederne, at mange stadig har dem liggende.

Det er Statens Serum Institut, der i samarbejde med bl.a. Fødevarestyrelsen, har efterforsket salmonella-kilden til at stamme fra spot-varen fra Netto. Det sker ved at interviewe salmonella-patienterne om, hvad de har spist,  og her er der altså et sammenfald: De har spist Noel Fuet Coins.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Netto.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.