Fødevarekontrollen raser: Brugsen dumpede prisen på farlig babymad

I stedet for at kassere farlig modermælkserstatning, solgte SuperBrugsen det til nedsat pris

Flere end 150 gange om året advarer myndighederne mod fødevarer, som på grund af sjusk eller uheld under produktionen får stemplet ’farlig – uegnet som menneskeføde’.

Disse madvarer skal selvfølgelig prompte fjernes fra butikkerne. Men slendrian i især Coops butikker Fakta, Brugsen og Kvickly, fører til, at de farlige fødevarer alligevel ofte ender med at blive solgt.

Forbrug Dansk firma undlod at advare kineserne: Solgte farligt modermælkserstatning

Nu har SuperBrugsen igen solgt risikabelt mad, som burde være smidt ud; nemlig modermælkserstatningen ’Allomin Syrnet SensiPro 1’ til børn under seks måneder.

Det indeholdt et højere jernindhold end anbefalet til så små børn, men butikken i Vinderup solgte to pakker af det farlige babymad til nedsat pris fra sin ’rodekasse’

Det takserede Fødevarekontrollen til en bidende sur smiley og en bøde på 60.000 kr.

- Der skete desværre en dybt beklagelig menneskelig fejl. Vi havde fjernet modermælkserstatningen, da vi fik hjemkaldelsen - og butikken kunne også dokumentere, at de havde fjernet tre pakker, som stod på hylderne i butikken, forklarer Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop.

- Men ved en fejl var to pakker af modermælkserstatningen blevet placeret i en ’rodekasse’ på lageret. De blev overset. Rodekassen blev efterfølgende placeret i butikken, og varerne heri blev solgt med rabat. Blandt andet de to pakker med modermælkserstatning, siger han.

- Vi har betalt bøden på 60.000 kr., og har strammet op på proceduren, så vi tjekker yderligere en gang for at undgå, at noget tilsvarende sker igen.

Fødevare-ekspert Orla Zinck vurderer, at bureaukrati i de store organisationer som Coop fører til, at informationer om de farlige fødevarer aldrig når frem til de folk, der skal sørge for at fjerne dem fra butikkerne.

Producenten af det farlige babymad Semper fik også for få måneder siden en bøde på 60.000 kroner for at undlade at oplyse en kinesisk forhandler om, at der var mere jern i et produkt, end babyer tåler.

1 af 2 
2 af 2 
82 kommentarer
Vis kommentarer