18-årige Daniel fik en god idé: Nu runder han snart sin første million

Daniel Johannesen skred hurtigt til handling, da han og svømmekammeraterne snakkede om en stor mangel i svømme-verdenen

Siden han var helt lille, og hans forældre besluttede sig for, at han skulle lære det tidligt, har Daniel Johannesen svømmet – i mange år på eliteplan i svømmeklubben i hjembyen Horsens.

Nu er svømning godt på vej til at blive den 18-årige horsensianers levevej på en lidt utraditionel måde. En dag efter træning i svømmeklubben faldt snakken blandt Daniel Johannesen og svømme-kammeraterne på, at der manglede en hjemmeside, hvor man udelukkende kunne købe svømmeudstyr.

Og derfra var der ikke langt til handling for den unge østjyde. Efter knap et års forberedelse på værelset nede i forældrenes kælder, lancerede Daniel Johannesen 1. oktober 2016 sin webshop Watery.dk.

Ikke rigtig overrasket
Halvdelen af de 200.000 kroner, som han investerede i sit ambitiøse projekt, var penge, han selv havde sparet op fra sin konfirmation og fra arbejde – den anden halvdel lånte han af sin far. Siden da er det gået lynstærkt for teenageren, der allerede nu ud fra sin omsætning, som Ekstra Bladet har fået indsigt i, tør tro på, at han i løbet af 2017 runder sin første million.

- Jeg har altid arbejdet benhårdt for at opnå mine mål, om det var i skolen efter høje karakterer, eller i min virksomhed. Det har altid ligget naturligt for mig at lægge flere timer i mine mål og drømme end mange andre kan eller er villige til. Derfor overrasker min succes mig ikke rigtigt, siger Daniel Johannesen, som med sin hurtige succes er blevet nomineret til Iværksætterprisen 2017 i kategorien 'Young Stars'. En pris, som Daniel Johannesen håber meget på at kunne tage med hjem på sit kontor, som fortsat befinder sig i forældrenes kælder i hjembyen, hvor han også forsøger at finde timer nok i døgnet til at passe det sidste år af sin uddannelse på HHX.

- Min mor havde ét krav for at jeg overhovedet måtte starte Watery.dk, og det var at jeg skulle gennemføre min gymnasieuddannelse, uanset hvordan det nu gik med forretningen, siger Daniel Johannesen, og indrømmer, at han selv nok helst ville være droppet ud af uddannelsen. Han kan i hvert fald ikke afvise, at flere af matematik- og tysktimerne bliver brugt på at besvare mails.

Daniel Johannesens mål er nu at blive den største inden for svømmeudstyr om to år.

- Mine mål og drømme er store, og det lægger jeg ikke skjul på. Jeg vil være den bedste og største, og det bliver jeg uden tvivl også. Spørgsmålet er bare, hvor hurtigt det sker, siger Daniel Johannesen, der deler sin tre bedste råd til andre iværksættere i bunden af denne artikel.

Mød også 24-årige Michael, der fik nok af dyre barberblade. Derfor tog han kampen op mod Gillette.