24-årige Michael fik nok af dyre barberblade: Nu tager han kampen op mod Gillette

Michael Hansen fik en idé, da han skulle købe barberblade i den lokale Føtex

24-årige Michael Hansen lod det ikke blive ved tanken, da et hul i det danske marked åbenbarede under en indkøbstur i Føtex. Foto: Michael Hansen
24-årige Michael Hansen lod det ikke blive ved tanken, da et hul i det danske marked åbenbarede under en indkøbstur i Føtex. Foto: Michael Hansen

For 14 måneder siden, en sen eftermiddag, stod Michael Hansen i Føtex i Herlev og kiggede på de lange rækker barberblade. Der var gået alt for lang tid, siden han sidst havde skiftet sit blad ud, og hans kæreste skulle også have nogle nye blade til sin skraber. Der på gangen i Føtex slog det den dengang 23-årige mand, at der manglede noget på hylderne.

- Der var uoverskueligt mange, ret dyre, barberblade at vælge imellem. De eneste, der var billige, var engangsskrabere, som jo nærmest er som tortur for huden. Det gik op for mig, at der jo ikke er nogen, der har forsøgt at lave et alternativ, siger Michael Hansen til Ekstra Bladet.

Det var en tanke, som den unge CBS-studerende ikke kunne ryste af sig igen. Så Michael Hansen gik i gang med at undersøge det danske marked meget grundigt. Han brugte sit netværk og fik hurtigt kontakt til forskellige leverandører. Det førte til forretningsrejser i forskellige lande som Thailand, Kina og Sverige, og til sidst lagde han sig fast på et produkt. Han har nu lavet en aftale med en stålproducent i Sverige, som kan levere skaftet, og bladet leveres i Tyskland, hvorefter det hele bliver samlet i Kina.

Michael Hansen har fået produceret et billigere alternativ til de dyre Gillette-barberblade. Foto: Michael Hansen/Barberklingen.dk
Michael Hansen har fået produceret et billigere alternativ til de dyre Gillette-barberblade. Foto: Michael Hansen/Barberklingen.dk
 

For seks uger siden åbnede den unge iværksætter webshoppen Barberklingen.dk, hvor næsten 1000 kunder allerede har tegnet et medlemskab.

Prisen for et sæt med fire blade og et gratis skaft fra Michael Hansens nyåbnede netbutik lyder på 99 kroner. Herefter kan man vælge, om man vil modtage nye blade hver eller hver anden måned. Hver forsendelse, fortæller han, koster 99 kroner.

- Jeg havde først kontakt til nogle producenter i Kina, men jeg syntes ikke, kvaliteten var god nok. Tanken var, at jeg ville lave en Ferrari til en Fiats pris, fortæller Michael Hansen, hvis forældre har hjulpet ham i gang med et lån på omkring en halv million kroner.

- Mine forældre har været der for mig hele vejen. De troede på min idé, og derfor besluttede de at hjælpe mig med den, siger iværksætteren.

Indtil videre er han den eneste ansatte i virksomheden, som hører hjemme i et værelse i hans eget hjem. Men planen er, at der skal ansættes flere, og Michael Hansen har allerede gjort sig tanker om, hvad det næste produkt på webshoppen skal være:

- Jeg vil gerne have produceret min egen barbergel, som skal være et naturprodukt. Så det kommer på markedet i år, siger den unge iværksætter.

Mød også Kristian, som blev direktør som 17-årig - nu rammer han snart sin første million.

Også 26-årige Dennis har en stor omsætning. Han er blevet rig af at sælge så meget garn, at det ville kunne nå to gange rundt om jorden.