5 smarte tricks: Sådan snyder du dig til lækker julemad

Er forventningerne tårnhøje og tiden knap juleaftensdag, er der flere ting, du kan gøre for at ’snyde’. Få dansk koks bud på madsnyd her

Julemenuen er et af de måltider, som der hersker flest forventninger til. Er det dig, der står for juleaftenens traditionelle julebord, så har du garanteret  en idé om, at du gerne vil have and, flæskesteg, rødkål og kartofler til at stå knivskarpt, fejlfrit og indbydende frem, når familien sætter sig til bords. Og det skal selvfølgelig helst smage bedre end svigermors over-roste julebord.

Tv-kok Claus Holm har selv i mange år forsøgt at leve op til de mange julemadsforventninger. Men nu har han opdaget, at han hellere vil nyde juleaftensdag uden at skulle stå og svede over kasserollerne.

Claus Holm er uddannet kok, smags- og produktudvikler. Han er især kendt fra TV2-programmet Go' Appetit. Her hjælper han dig med fifs til hvordan du nemt kan snyde alle til at tro, at du er en ørn i et julekøkken. (Foto: Claus Holm Aps)
Claus Holm er uddannet kok, smags- og produktudvikler. Han er især kendt fra TV2-programmet Go' Appetit. Her hjælper han dig med fifs til hvordan du nemt kan snyde alle til at tro, at du er en ørn i et julekøkken. (Foto: Claus Holm Aps)
 

- Julemad er jo egentlig meget simpelt. Meget af det skal bare ind i ovnen og passe sig selv. Du kan koge dine kartofler dagen i forvejen, og så bare koge dem op igen på dagen. Sørg for at forberede så meget, du overhovedet kan, og så bare hygge dig på selve dagen, siger Claus Holm.

- Det vigtigste er: Lad nu være med først at gå i gang klokken 16. Og skru lige ned for forventningerne.

Se tv-kokkens bud på, hvordan du med små tricks kan ’snyde’ dig til at gøre julemaden helt perfekt uden at bruge for meget tid og energi på det. Se også Claus Holms opskrifter i bunden af artiklen, hvis du selv har lyst til at lave det.

37 kommentarer
Vis kommentarer