7 lækre og sunde alternativer: Julemad uden mavepine

Elsker du julestemning og lækker julemad, men er du ikke fan af de ekstra kilo, det koster, så er her en dansk koks tre bud på sund og lækker decembermad

Julemad rimer ikke ligefrem på sundhed. Det står for de fleste klart lige omkring 1. januar, hvor vægten hvert år har nogle hårde sandheder at fortælle om december.

Tv-kok Claus Holm mener dog sagtens, det kan lade sig gøre at holde julemaden på et sundt niveau, hvis man ikke vil konfronteres med den på sidebenene, når julefreden har lagtt sig.

- Selvfølgelig er det muligt at køre sund julemad. Man kan for eksempel skære så meget fedt af flæskestegen som muligt, og man kan undgå at putte for meget smør og sukker i rødkålen, siger Claus Holm, som også foreslår at skifte fløden ud med skyr, når risengrøden skal konverteres til ris à la mande.

Claus Holm er uddannet kok, smags- og produktudvikler. Han er især kendt fra TV2-programmet Go' Appetit. Her hjælper han dig med idéer til alternativ julemad med et sundt twist. (Foto: Claus Holm Aps)
Claus Holm er uddannet kok, smags- og produktudvikler. Han er især kendt fra TV2-programmet Go' Appetit. Her hjælper han dig med idéer til alternativ julemad med et sundt twist. (Foto: Claus Holm Aps)
 

Tv-kokken har dog selv en helt anden måde at komme de ekstra julekilo til livs. Nemlig på forhånd.

- Jeg går simpelthen på kur fra 1. december, og så taber jeg mig langsomt omkring 100 gram om dagen. Så har jeg tabt mig cirka tre kilo i løbet af december. Når juledagene så er overstået, så er jeg status quo, siger Claus Holm, der allerede har tabt de første to decemberkilo.

Se tv-kokkens bud på syv sunde julemad-alternativer her:

15 kommentarer
Vis kommentarer