Julemad rimer ikke ligefrem på sundhed. Det står for de fleste klart lige omkring 1. januar, hvor vægten hvert år har nogle hårde sandheder at fortælle om december.
Tv-kok Claus Holm mener dog sagtens, det kan lade sig gøre at holde julemaden på et sundt niveau, hvis man ikke vil konfronteres med den på sidebenene, når julefreden har lagtt sig.
- Selvfølgelig er det muligt at køre sund julemad. Man kan for eksempel skære så meget fedt af flæskestegen som muligt, og man kan undgå at putte for meget smør og sukker i rødkålen, siger Claus Holm, som også foreslår at skifte fløden ud med skyr, når risengrøden skal konverteres til ris à la mande.
Tv-kokken har dog selv en helt anden måde at komme de ekstra julekilo til livs. Nemlig på forhånd.
- Jeg går simpelthen på kur fra 1. december, og så taber jeg mig langsomt omkring 100 gram om dagen. Så har jeg tabt mig cirka tre kilo i løbet af december. Når juledagene så er overstået, så er jeg status quo, siger Claus Holm, der allerede har tabt de første to decemberkilo.
Se tv-kokkens bud på syv sunde julemad-alternativer her:
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.