8 tips: Sådan holder du edderkopperne ude af huset

Edderkoppesæsonen starter nu, men bare slap helt af. Her er nogle tips til, hvordan du holder dem udenfor

Hvis du lider af angst for edderkopper, så fortvivl ej, der er råd at hente FOTO: Voisin/Phanie/REX
Hvis du lider af angst for edderkopper, så fortvivl ej, der er råd at hente FOTO: Voisin/Phanie/REX

September måned er højsæson for edderkopppe-invasionener af stuerne i folks hjem. Det skriver Mirror.

Det er nu de otte-benede skal parre sig, og det får hanerne ud af deres spind i jagt på en hun. Et af deres yndlings steder at lede er i vores dejlige, varme og hyggelige stuer.

Hvis du er en af dem, det løber koldt ned af ryggen, når du ser et af de små væsner, så kan det godt virke lidt skræmmende, men der er ingen grund til panik! Her er otte tips til at holde de små, hurtige kryb udenfor, hvor de hører til.

1. Gør rent
Hvis du holder det rent og pænt, så er det den mest effektive måde at holde edderkopper ude. Sørg for at fjerne edderkoppespind og ægsække, det vil gøre, at de mister lysten til at vende tilbage til der, hvor deres habitat er blevet ødelagt.

Sørg for at komme helt ud i krogene, det er steder, der nærmest inviterer edderkopper til at flytte ind. Desuden kan det være en fordel ikke at opbevare sine ting i åbne kasser, hvor de otte-benede kan kravle ind.
(Artiklen fortsætter under billedet)

De otte-benede kravlere kan komme ind over alt, men der er måder, du kan holde dem ude af dit hus FOTO: imago/blickwinkel
De otte-benede kravlere kan komme ind over alt, men der er måder, du kan holde dem ude af dit hus FOTO: imago/blickwinkel

2. Dæk huller til
At mindske antallet af huller og revner i gulve, vinduer og døre vil have en stor effekt. Det er igennem sådanne, at de fleste kravlere vil komme ind i dit hus. Nogle vil måske stadig komme ind, men specielt de store vil blive holdt ude.

3. Få dine kæledyr til at lege med dem
Hunde og katte vil jage og fange næsten alt. Dermed er en edderkop, der sprinter over gulvet det perfekte mål. Katte vil være særligt gode til dette på grund af deres medfødte jagtinstinkter. Derudover vil de skræmme edderkopperne.

4. Sluk lyset

Efterlad aldrig lyst tændt, hvis du har åbne vinduer. Det vil tiltrække alverdens insekter, og de er de store husedderkoppers livret. Så hvis du har mange insekter, så får du mange otte-benede gæster.

5. Gem citrusskræl

Det drejer sig især om citron- og limeskræl, da de kan hjælpe med at holde uønskede edderkopper væk - de kan simpelthen ikke udstå lugten.
Placer skrællerne i vindueskarme, på toppen af bogreolen og i de små områder, hvor der virker tillokkende, hvis man er lille, behåret og har otte ben.

Skrællerne skal udskiftes hver tredje dag, så de ikke tørrer ud og mister deres naturlige duft.
(Artiklen fortsætter under billedet)
Med en 'edderkoppefanger' kan du fange dem, der slipper ind, uden hverken at slå dem ihjel eller få dem tæt på dig FOTO: Pr foto
Med en 'edderkoppefanger' kan du fange dem, der slipper ind, uden hverken at slå dem ihjel eller få dem tæt på dig FOTO: Pr foto

6. Hjemmelavet pebermynteolie
Som med citrusskrællerne hader edderkopper også lugten af pebermynte. Du kan derfor med fordel lave din egen pebermynteolie, som du kan spraye rundt omkring i huset. For en bedre effekt anbefales det, at du gør det flere gange om dagen.

Opskriften er simpel. Bland vand med og 10-15 dråber pebermynteolie. Ikke nok med at den vil holde spinderne ude, så vil den også få dit hus til at dufte skønt.

7. Indfang dem humant

Hvis de små skiderikker alligevel lykkedes med at invadere dit hjem, så køb dig en 'edderkoppefanger', der kan fange de små væsner uden at slå dem ihjel, og vigtigere endnu uden at du skal have dem tæt på kroppen. De kan købes flere steder på nettet og koster omkring 150 kroner.

8. Cedertræ
Hvis du lider af seriøs araknofobi så skal der bygges om. Det er selvfølgelig noget mere omfattende, men de kan ikke udstå lugten. Fordel stykker af cedertræ i haven og ved alle mulige edderkoppe-indgange.

Der er mange måder, edderkopperne kan komme ind i dit hus på, men det er heldigvis de færreste, der får dem ind på denne måde.

55 kommentarer
Vis kommentarer