Ligebehandlingsnævn: Ens priser for alle swingere

Swingerklubber må ikke tage forskellige priser på grund af køn

Swingerklubber kræver flere penge af mandlige svingere end kvindelige. Men den går ikke, fastslår Ligebehandlingsnævnet. (Screendump Tucan Swinger & Wellness Club)
Swingerklubber kræver flere penge af mandlige svingere end kvindelige. Men den går ikke, fastslår Ligebehandlingsnævnet. (Screendump Tucan Swinger & Wellness Club)
Følg Forbrug

Når Ligebehandlingsnævnet gang på gang træffer afgørelser om, at swingerklubber ulovligt har krævet flere penge af mændene end kvinderne, er det ikke kun klubberne, der er klaget over, der skal følge afgørelsen, men alle swingerklubber.

LÆS OGSÅ:

Swinger: Sexklubber diskriminerer mig

- Det er en grundlæggende problemstilling, når nogen lægger vægt på kønnet som kriterium for, om man skal betale det ene eller andet. Det er ulovligt, og samtlige klubber skal køre med de samme priser for mænd og kvinder, siger Erling Brandstrup, sekretariatschef i Ligebehandlingsnævnet, til ekstrabladet.dk

- Hvad kan I gøre, når swingerklubberne fortsætter med at lade mænd betale fire gange så meget som kvinderne?

- Den vigtigste sanktionsmulighed, vi har, er at lade den pågældende klub betale en godtgørelse til den forurettede. Men det kræver, at den forurettede er mødt frem i klubben og har betalt den højere pris. Man får ikke godtgørelse, alene fordi man har læst om forskellige priser på nettet. Vi har i øvrigt ikke kompetence til af egen drift at komme efter nogen.

- Swingerklubberne er anonymiserede i afgørelserne. Ville det ikke hjælpe at fortælle folk, hvem der bryder loven?

- Vi offentliggør ikke navnet på, hvem der klager, eller hvem der klages over. Vi har ikke funktion som gabestok eller smileyordning, men offentliggør udelukkende indholdet af afgørelserne.

Erling Brandstrup anbefaler mænd, der føler sig forskelsbehandlet, at klage til Ligebehandlingsnævnet. Det er gratis.

LÆS OGSÅ:

Swingerklub: Vi fortsætter til vi bliver stoppet

- Hvis en swingerklub bliver ved med at lade priserne svinge efter køn, kan I så give den en bøde eller lade godtgørelserne til mændene stige?

- Der er ikke en fastlagt praksis om gentagelsesvirkning på området, men vi kan ikke give bøder. Det er muligt, at vi kan komme ud i en principiel diskussion om at hæve godtgørelsesniveauet ved gentagelsestilfælde, men det har ikke været aktuelt.

Med andre ord er mændenes eneste mulighed for, at prisdiskriminationen i swingerklubberne stopper, at ramme klubberne på pengepungen, hvis mændene klager og får udbetalt erstatning.

Kom i swingerlære

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind