Swingerklub: Vi fortsætter til vi bliver stoppet

Mænd er dyre i kondomer, og kvinder tjener mindre, forklarer swingerklub om prisforskellen

Swingerklubberne har ikke tænkt sig at overholde ligestillingsloven, før de får direkte besked på det. (Screendump Tucan Swinger & Wellness Club)
Swingerklubberne har ikke tænkt sig at overholde ligestillingsloven, før de får direkte besked på det. (Screendump Tucan Swinger & Wellness Club)
Følg Forbrug

Tucan i Almind ved Kolding står ved sin ulovlige prispolitik og vil ikke uden videre ændre kvinderabatten, som klubejerens ægtemand og hjælper, Torben Nielsen kalder prisforskellen:

- Vi fortsætter, indtil vi har fået en dom eller afgørelse, eller det bliver vedtaget på EU-niveau. Alle klubber i landet og i EU gør det (forskelsbehandler med priser, red.).

LÆS OGSÅ:

Swinger: Sexklubber diskriminerer mig

- Ligebehandlingsnævnet siger ret klart, at alle swingerklubber skal overholde loven og ikke må vente, til der er faldet en afgørelse i nævnet. Priserne skal være ens for mænd og kvinder..

- Vi har en fin dialog med Ligebehandlingsnævnet, hvor der er mulighed for at søge dispensation. Det er vi ved at forberede.

- Hvad er det for en dispensation?

- Alle ved, at der er forskel på kvinder og mænd med hensyn til løn, og det er en grund til at give kvinder rabat.

Torben Nielsen forklarer, at swingerklubben i aftes havde besøg af et par, hvor kvinden og manden bestrider samme job, men kvinden tjener 10.000 kroner mindre om måneden, og det derfor er naturligt, at kvinden skal have rabat.

- Du siger altså, at I har indkomstregulerede priser. Selv om nogle af mine mandlige kolleger måske tjener mere end jeg, giver det mig da ikke rabat i Netto?

- Nej, men det er dyrere for kvinder at komme ind til os i forhold til mænd i forhold til for eksempel udgifter til tøj. Der bliver også brugt flere penge på mænd til kondomer.

- Betyder det, at kvinderne skal komme i noget bestemt, dyrt tøj for at blive lukket ind?

- Mænd kommer typisk i tights eller boksershorts, og det er en anden pris, kvinder betaler for eksempelvis lingeri eller en kjole.

LÆS OGSÅ:

Ligebehandlingsnævn: Ens priser for alle swingere

- Ligebehandlingsnævnet har ikke givet jer lov til at fortsætte de ulovlige priser, indtil den dispensation måtte blive givet, vel?

- Nej, men de har heller ikke sagt til os, at vi ikke må bruge de priser, vi gør.

- Men det siger loven og flere nævnsafgørelser om lignende sager.

- Vi fortsætter, indtil vi får besked på andet. Og der er i øvrigt alle mulige smuthuller, man kan benytte sig af. Ifølge loven må der gives rabat til foreninger. Man kunne forestille sig en singleforening, hvor kvinder kunne søge ind, og dermed opnå rabat.

- En swinger er ude i at kalde forskelsbehandlingen for rufferi, fordi prisforskellen får det til at lugte af, at mændene betaler for kvinderne, og I tjener penge på ordningen. Hvad siger du til det?

Læs:

Kom i swingerlære

- Der er nogle enkelte mænd, der har nogle forkvaklede holdninger. Det har jeg fuld respekt for, men der er også masser af mænd, der synes, at priserne er helt i orden, fortæller Torben Nielsen, der mener, at mere end 90 procent af Tucans swingere bakker op om de svingende priser.

- Handler det ikke bare for jer om at få nogle kvinder til at komme i klubberne?

- Det er klart. Hvis der ikke kommer kvinder i klubberne, kommer der heller ikke nogen mænd, siger Torben Nielsen.

Se alle Tucans priser her.

Swingland: Vi ændrer priserne, hvis de andre gør
Ejeren af swingerklubben, Swingland i Ishøj, siger til ekstrabladet.dk, at hun ikke har hørt om de afgørelser, der er faldet over flere swingerklubber:

- Det har jeg ikke fulgt med i, siger kvinden, som ikke vil ud med sit navn.

- Vil du ændre priserne, nu hvor du ved det?

- Det er klart, man overvejer det, hvis man får at vide, man skal. Hvis alle klubber får at vide, at de skal lave ens priser, må vi indordne os under det. Men når alle andre klubber kører de priser, som vi har, hvorfor skulle jeg så skille mig ud.

Se alle Swinglands priser her.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind