Pendlerne: Giv os tog til tiden

Pendlerne er ikke så interesseret i billigere billetter, men vil have tog til tiden

Ventetid og forsinkede tog er det, der plager pendlerne mest. Ønsket om tog til tiden er derfor større end billigere transport. (Foto: Thomas Borberg)
Ventetid og forsinkede tog er det, der plager pendlerne mest. Ønsket om tog til tiden er derfor større end billigere transport. (Foto: Thomas Borberg)

Fasthold bare prisen, men giv os bedre offentlig trafik. Det er meldingen fra en pendlertalsmand.

Pendlerne vil have indført en garanti, der sikrer, at pendlerne kan få pengene tilbage i tilfælde af forsinkelser.

Trafikforsker: Lavere takst virker ikke

Budskabet fra pendlerne kommer, mens Socialdemokraterne og SF diskuterer, om den kollektive trafik skal blive billigere eller bedre. Fremtrædende Socialdemokraterne vil have flere tog. På den anden side står SF, der også vil have billigere busbilletter.

Ingen penge for forsinkelser
Men det har ikke førsteprioritet, lyder det altså fra pendlerne.

- Prisen på billetter behøver ikke blive billigere, men vi vil have tog til tiden. Ellers skal der være bedre mulighed for at få pengene tilbage for pendlerne, siger Michael Randropp, talsmand for pendlerne på Kystbanen nord for København.

Togpendlere er utilfredse med erstatning

Michael Randropp påpeger, at det i dag er næsten umuligt for pendlerne at få penge på forsinkede afgange tilbage, mens det er lettere for folk, der køber enkeltbilletter.

Diskussionen skal tages nu
Forslaget indebærer en procentsats, der gælder for alle togafgange. Hvis du pendler fra Roskilde til København og 30 procent af togene er forsinket, skal du have 30 procent af billetprisen tilbage, forklarer pendlertalsmanden.

DSB kører med flere utilfredse passagerer

- Tiden er moden til at diskutere emnet, fordi politikerne gerne vil have flyttet flere fra bilerne og over til den kollektive trafik, siger han

- Vi håber, at politikerne endelig er klar til at lytte til os. Det er nu mulighederne er der, siger Michael Randropp, der selv pendler fra Humlebæk til Nørreport.