Efterlyst iPhone-fusker fængslet

Den 21-årige formodede iPhone-svindler, DMA, som er sigtet for omfattende bedrageri, skal tilbringe julen i fængslet

Den 21-årige mand fra Vordingborg, som politiet har efterlyst for et omfattende antal svindelnumre, meldte forleden sig selv. Han er nu varetægtsfænglset i fire uger. (Foto:Privatfoto)
Den 21-årige mand fra Vordingborg, som politiet har efterlyst for et omfattende antal svindelnumre, meldte forleden sig selv. Han er nu varetægtsfænglset i fire uger. (Foto:Privatfoto)

Vordingborg Politi kan nu sætte endegyldigt punktum i eftersøgningen af den svindelsigtede DMA, som skulle have snydt stribevis af danskere for tusindvis af kroner.

- Han var i retten i går og blev varetægtfængslet i fire uger, siger kriminalassistent i Vordingborg Politi, Paul Henrik Jensen, til ekstrabladet..

ekstrabladet.dk kunne onsdag fortælle, at DMA ville melde sig selv, men først nu kan politiet endelig bekræfte, at den 21-årige er bag lås og slå.

LÆS OGSÅ: Efterlyst iPhone-svinder melder sig selv

DMA skulle fra slutningen af 2010 og frem til fængslingen have 'solgt' iPhones over internettet til købere landet over, der aldrig så skyggen af telefonerne, selv om de allerede havde overført pengene. Antallet af bedrageriersigtelser mod den 21-årige sydsjællænder er nu kravlet op på i alt 100 sager, oplyser Vordingborg Politi overfor ekstrabladet.dk.

Politiet kan endnu ikke sætte et præcist tal på, hvor mange penge DMA har fuppet sine ofre for. Men kriminalssistent Hans Henrik Jensen vurderer, at det drejer sig om flere hundrede tusinde kroner.

LÆS OGSÅ: Stribevis af danskere snydt af formodet svindler

Politiet bruger Facebook
Godt og vel 55 personer, der påstår at være blevet fuppet af DMA, har løbende været i kontakt med Vordingborg Politi på en Facebook-side, som et af ofrene har oprettet.

- Det er en nem og hurtig måde at komme i kontakt med de forurettede og holde dem underrettet. Jeg kan ikke erindre, at vi har brugt det før i den her type sager, siger Hans Henrik Jensen.

Han mener, at Facebook-gruppen kan have haft en positiv indvirkning på, at der er dukket så mange sager op til overfladen.

- Det har nok lokket nogen ud af busken, som måske ellers ville have tænkt, at de havde dummet sig, og så ikke gjort mere ved det, siger han.