Annonce:
Annonce:

Min mærkefrakke lugter af hønselort

Maya Wickstrøm blev plukket for 1800 kroner for en 'Canada Goose'-frakke købt på nettet

Maya Wickstrøm blev plukket for 1800 kroner, da hun investerede i en såkaldt ægte Canada Goose-frakke. Jakken kom, men den stinker og er noget bras. (Privatfoto)
Maya Wickstrøm blev plukket for 1800 kroner, da hun investerede i en såkaldt ægte Canada Goose-frakke. Jakken kom, men den stinker og er noget bras. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Forbrug

For Maya Wickstrøm er den danske vinter startet som en ildelugtende affære. Den Canada Goose-jakke, som hun for en måneds tid siden bestilte på nettet, stinker nemlig af møgbelortet fjerkræ.

Derudover er den gået i stykker flere steder.

Læs også: Fup-mærkejakker til salg på nettet

Virkede troværdigt
Den 50-årige skolelærer fra Hellerup nord for København købte jakken, der normalt i Danmark koster 6000 kroner, hos canadagoosejakken.com for godt 1800 kroner. Hos onlinetøjfirmaet reklamerede man på dansk med flotte billeder for kvalitetsfrakker fra det canadiske tøjimperium, hvis varemærke er ægte gåsedun.

- Det virkede troværdigt, siger Maya Wickstrøm til ekstrabladet.dk.

Annonce:

Ikke pengene værd
Da kvinden efter to ugers ventetid modtog sin 'Expedition Parca', var hun dog straks klar over, at Canadagoosejakken.com pyntede sig med lånte gåsefjer.

- Jeg burde nok have vidst, at det var dumt at købe en jakke, der var så meget billigere end normalt.

'Expedition Parca'-modellen er efter Maya Wickstrøms bedste overbevisning ikke engang i nærheden af at være den tredjedel af normalprisen på en ægte Canada Goose-jakke værd.

- Man har simpelthen solgt en almindelig jakke til overpris, og så tillader de sig også at skrive at jakken er lavet i Canada.

Mølædt look
Stoffet er tyndt og blankt og ikke tykt og mat, som er tilfældet, når man køber de ægte jakker. To stropholdere var defekte, da Maya Wickstrøm åbnede pakken. Da hun alligevel prøvede frakken, røg en tryklås straks af. Lynlåsen til lommerne er grimme og forkert syet på, mens pelskanten er lille og har et 'mølædt look'. Den virker snavset og trækker hvidt støv omkring syningerne.

Annonce:

Se flere billeder af Maya Wickstrøms frakke her

Bruger den kun til hundeluftning
Derudover lugter den som nævnt af beskidt hønsefarm, og hun tager den kun på, når hun i ly af mørket om morgenen og aftenen lufter familiens hund.

- Jeg tør ikke hænge jakken i et skab, fordi den stadig lugter fælt af urenset dun, siger hun.

Det har nu fået hende til at bruge endnu flere penge på vintergarderoben:

- Efter en time med lugten, gik jeg ud og købte en den ægte vare og betalte med glæde det tredobbelte. Af skade bliver man klog, men sjælden rig, siger Maya Wickstrøm, som føler sig godt og grundigt snydt, men har ladt sig overtale til at stå frem for at advare andre mod at gå i samme tøjfælde.

Kinsisk frakkefusker
Hun er overbevist om, at den uægte mærkejakke er produceret i Kina.

Annonce:

Og det er nok ikke meget forkert. I hvert fald bliver den hotmail-adresse, som man kan sende klager til, besvaret i Shanghai, da ekstrabladet.dk forsøger at få kontakt til jakke-fuskeren.

Selv om afsenderen hedder Alice Lu, er svaret underskrevet af en Tina, som på engelsk takker for vores mail og uddyber, at hun ikke forstår, hvad vi vil. Da vi på engelsk forklarer, at vi har spørgsmål til handlen med ulovlige kopijakker, hører vi ikke mere.

Læs også: Fup-mærkejakker til salg på nettet

Maya Wickstrøm har også mailet til Alice Lu. En klage med fotodokumentation. Tina beklager og tilbyder, at Maya Wickstrøm kan få sin betaling delvist refunderet.

- Hvor meget de vil refundere og hvornår pengene kommer, det ved jeg ikke, siger Maya Wickstrøm, som, i håb om at kunne sende frakken tilbage, ikke tør at smide den i skraldespanden.

Intet at gøre
Meget tyder dog på, at det ikke kun er fjerkræene, om Maya Wickstrøms 'Canada Goose'-jakke er fyldt med, som er blevet plukket. Også hendes sag er rent juridisk noget af en stinker:

Annonce:

- Hvis de trækker pengene, men du ikke får jakken, kan du få din bank til at tilbageføre beløbet til dig. Du skal i så fald kunne bevise, at du ikke har modtaget jakken. Men får du en kopivare, er der ikke noget at gøre, siger Maria Jensen, jurist i e-handelsfonden, til ekstrabladet.dk.

e-handelsfonden advarer forbrugerne mod at indgå nethandler, hvor tilbuddene virker lidt for gode til at være sande.

Siden Maya Wickstrøm købte sin vinterfrakke og senere klagede er canadagoosejakken.com forsvundet fra nettet. Det gør hende vred:

- Det er dyre lærepenge, men jeg er selv ude om det. Jeg håber bare, at andre vil holde sig fra det.

canadagoosejakken.com er ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger blevet spærret på grund af spam og misbrug.

Har du købt forfalsket tøj på nettet, så skriv til kup!

Sådan gennemskuer du fupfrakkesælgerne

Flere af de hjemmesider, der sælger uægte vintertøj ser helt tilforladelige ud.

For eksempel er layoutet pænt, tøjet på billederne ser ægte ud, men både dem og modelfotos kan være stjålet fra Canada Gooses rigtige hjemmeside, hvor du i øvrigt kan finde danske butikker, der sælger den ægte vare.

Hvis du gransker teksten på for eksempel fupsitet goosejakkedk.com bør du ret hurtigt blive skeptisk.

For eksempel lyder det: 'fri fragt på alle punkter + køb 2 få 1 gratis sæt hænder'.

Videre lyder det blandt andet: 'Canada Goose har produceret innovative, af høj kvalitet overtøj i Canada i over 50 år. Alle Canada Goose Danmark produkter er afprøvet af dem, der bor, arbejder og spiller i de miljøer, de kom fra'.

Her er nogle af hjemmesiderne, der sælger forfalsket vintertøj

varmvinter.net

motebutik.eu

goosejakkedk.com

canadagoosebutik.com

canda-goose.org

2012monclerjackets.com

gooseparkasalg.com

parkabutikker.com

e-handelsfonden advarer forbrugerne mod at indgå nethandler, hvor tilbuddene virker lidt for gode til at være sande.

Slår du til, risikerer du enten slet ikke at få nogen vinterjakke eller at få en jakke, der aldrig har set skyggen af de gåsedun, som er Canada Gooses varemærke. Og med mindre du er ligeglad med, om jakken er falsk eller ægte, så står du allerværst som forbruger, hvis du modtager en falsk jakke med posten, for så er der ikke noget at gøre.

Alarmklokkerne ringe allerhøjest, hvis firmaet oven i købet beder dig om at overføre et beløb til en konto. Så kan du nemlig godt regne med, at dine penge vil være blæst væk ligeså hurtigt som plukkede gåsedun på en stormfuld vinteraften.

(Kilde: e-handelsfonden)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: