Let at snyde i McDonald's kampagne

Falskmøntnere har frit spil i burgergigantens seneste coinoffer-kampagne til smartphone-kunder

Der er skulle være lagt en million coins ud, og indtil videre er der blevet hævet  156.000 coins, oplyser McDonald's Danmark. (Screendump)
Der er skulle være lagt en million coins ud, og indtil videre er der blevet hævet 156.000 coins, oplyser McDonald's Danmark. (Screendump)

Du behøver ikke være detektiv for at få fat i McDonald's coins, det er nemlig ikke så svært at snyde systemet og få gratis mad.

McDonald's har lanceret en kampagne, hvor de sender danskerne ud på en skattejagt. Danskerne skal samle nogle vituelle mønter som de kan bytte til mad.

Kampagnen er bygget op omkring QR-lignende koder, som kan findes i McDonald’s reklamer i aviser, videoer og radioen, dem skal man scanne med McDonald's’ nye App. Når man har samlet et antal Coins, kan man bytte dem for mad.

Der gik kun nogle få timer, før de første forsøg på at fuppe systemet, skriver comon.dk

Man kan for eksampel scanne den samme kode to gange, hvis man tager det første billedet på højkant, og derefter drejer mobilen 90 grader, og tager billedet vandret.

Lydscanneren kan man også fuppe. Egentlig skulle den kun give coins med den rigtige McDonalds lyd, men den virker også når man nynner eller mumler lidt i mikrofonen.

McFusk som app
Der var hurtigt nogle til at udvikle App’en Mcfusk. Med denne App kan man udvikle uendelige koder med et museklik.

Der er også danskere der samler og deler koder online, så man hurtigt kan samle Coins uden at skulle ud i verden.

Men man kan ikke få gratis mad i kæmpe mængder. McDonals har nemlig sat et loft på fire coins per kunde om dagen. Flere har dog skrevet de kan snyde med begrænsningen, ved at pille lidt ved mobilens DNS-server.

- Der findes nogle sjove måder at lege med systemet på, og selvfølgelig følger vi lidt med i, hvad der bliver skrevet derude, men vi kan ikke se nogle uregelmæssigheder herfra, siger Sara Helweg-Larsen kommunikationsdirektør i McDonald's Danmark til comon.dk.

Ingen malkning af coins
Over 50.000 dansker har hentet App’en, og der er blevet hentet 156.000 coins, det vil sige 3 coins per person. Derfor mener kommunikationsdirektøren ikke, at nogle har haft held med at malke systemet.

McDonalds benægter dog, at de har skabt en let manipulerende kampagne for at få omtale.

- Nej, det har vi ikke. Men vi har ikke ønsket at gøre det teknisk svært at bruge App’en. Det skal være så let som muligt, så vi kan nå ud til hele Danmark. Siger Sara Helweg-Larsen til comon.dk.