Sexbutikker mister millioner

John Patrick har tabt 1,5 mio. kroner på sexmessen. De færreste på sexmessen var forsikret

Frække varer er endt som aske. Og de færreste sælgere kan få erstatning. (Foto: sinful.dk)
Frække varer er endt som aske. Og de færreste sælgere kan få erstatning. (Foto: sinful.dk)

- Jeg ved stadig ikke, om jeg har fattet det endnu. Det har været en helt uvirkelig dag. Sådan siger John Patrick, ejer af lovetoys.dk, der traditionen tro har haft flere bugnende stande på sexmessen i KB Hallen. Dette år havde han een stor stand samt to små. Og efter eget udsagn var de fyldt til bristepunktet med varer.

- Jeg vil skyde på, at der var fra omkring 1,5 millioner kroner, så det er ikke småpenge vi taler om, siger han til ekstrabladet.dk.

Fordi varerne er på messen, får han ikke erstatning for sexlegetøjet, der blev spist af flammerne her til morges.

Vil ikke være bagklog
I samme situation står Thomas Pedersen fra kondomland.dk. Hans varer var heller ikke forsikrede.

- Hvis der havde været en brand på vores lager, var vi naturligvis forsikrede. Men nu hvor vi har rykket varerne ud af huset skulle vi have en slags 'kræmmerforsikring', der gælder, når man tager rundt på messer. Og det var for dyrt i forhold til, hvor meget vi er ude, fortæller han.

LÆS OGSÅ:Sexmesse-gæster får refunderet billetten

Thomas Pedersen ærgrer sig over sin manglende forsikring, men vil ikke være bagklog.

- Det har ikke kunnet betale sig. Men det ser også ud til, at langt de fleste indehavere af stande på messen er i samme situation som os. De har heller ikke forsikret sig, fortæller han.

Thomas Pedersen anslår, at hans firma har mistet for 30.000 - 35.000 kroner i branden. Men han har endnu ikke gjort de totale skader op.

- Det var held i uheld, at vi var lidt efter tidsplanen, så vi ikke havde fået alle varerne ud i hallen endnu, fortæller han.

- Nu er det mest stande, reoler og promotiongrej, der er gået tabt. Men det er selvfølgelig også en bitter pille at sluge.

Stor regning til Topdanmark
Mathilde fra firmaet sinful.dk er en af dem, der muligvis er forsikret. Men om hun kan få kompensation for legetøjet i KB Hallen, ved hun stadig ikke.

LÆS OGSÅ:Sexlegetøj-sælger: Gør ondt i hjertet

- Vi er netop ved at undersøge det med forsikringen, men det er bare så trist. Sådan en messe er vores eneste chance for, som internetfirma, at folk kan se vores eksklusive varer og hvor de kan se, at vi forhandler kvalitets-mærkevarer, hvorfor der selvfølgelig også er mange penge involveret, siger Mathilde.

Det er Topdanmark og det selskab, de er genforsikret hos, som kommer til at hænge på den allerstørste regning efter branden i KB Hallen.

Topdanmarks forsikring af hallen har en begivenhedsgrænse på 25 mio. kroner. Koster det mere, er de genforsikret, oplyser Ritzau Finans