Sådan ser dyrene ud under frakken

Der er chance for at se, hvordan en struds, en hest eller en bjørn ser ud 'under frakken' på tysk udstilling

Gunther von Hagen har med succes brugt plastinerings-processen til at lave udstillinger med døde mennesker. (Foto: AP/Aaron Harris)
Gunther von Hagen har med succes brugt plastinerings-processen til at lave udstillinger med døde mennesker. (Foto: AP/Aaron Harris)

Det begyndte med mennesker i udstillingen 'Body Worlds', der netop har været en tur i Danmark, og nu har også dyrene fået en tur igennem den tyske doktor Gunther von Hagens plastinerings-proces.

Det har resulteret i udstillingen 'Body Worlds Animals', der lige nu turnerer i Tyskland. Her har gæsterne mulighed for at kigge nærmere på muskler, sener og knogler på forskellige dyr - blandt andet gorillaer, elefanter, kameler og heste.

Dyrene har været igennem den såkaldte 'plastinerings-proces', som Gunther von Hagen fik ideen til i slutningen af halvfjerdserne. Ved processen bliver huden fjernet, vand og fedt bliver trukket ud af vævet og erstattet med flydende kunststof, der siden hærder. På den måde bliver de fritlagte muskler og sener konserveret.

Smykker af døde dyr
Det er den samme proces, som von Hagen tidligere har brugt til at konservere døde mennesker til sin udstillinge 'Body Works', der siden sin omdiskuterede åbning i midten af halvfemserne har været hele verden rundt.

Doktoren bag udstillingen har flere gange trukket overskrifter med sine kontroversielle ideer - senest, da han åbnede et website, hvor man kunne købe smykker og andre produkter fremstillet af døde, plastinerede dyr og mennesker.

Dyre-versionen af udstillingen kan ses i Zoologisk Have i Køln indtil begyndelsen af oktober. 15. oktober åbner udstillingen igen, denne gang i Frankfurt.