Postnotat: Aviser er vigtigere end breve

Det er mere sikkert at få sin avis eller kulørte ugeblad med posten, end det er at få breve i Frederikshavn

Uofficielt har der ligget 20.000 breve over i Frederikshavn i august måned. (Foto: Lærke Posselt)
Uofficielt har der ligget 20.000 breve over i Frederikshavn i august måned. (Foto: Lærke Posselt)

I det nordjyske har postbudene travlt, og i de situationer, hvor de ikke kan nå at få al posten ud, er noget af det vigtigste at få leveret til kunderne overraskende nok ikke breve, men aviser og ugeblade.

Dermed kommer breve fra banker, kommunens jobcentre og pladsanvisninger, hvor der frister involveret, længere ned i bunken.

Læs også: Eks-postledere afslører: Derfor får du ikke post hver dag

En kilde afslører overfor ekstrabladet.dk, at der i august måned lå en betydelig mængde breve over. Hvis der ligger mere end 200 breve over om måneden, udløser det en dialog med Post Danmarks hovedkontor. I Frederikshavn lå der i august måned uofficielt omkring 20.000 breve over, vurderer ekstrabladet.dks kilde.

- Det antal har jeg ingen bemærkninger til, siger distributionschefen i Frederikshavn Torben Madsen til ekstrabladet.dk.

Læs også: Uofficiel postregel: Lad de store breve stå

Han udsendte den 24. august en vejledning til medarbejderne om, hvad der er vigtigst at få med ud, hvis der er begrænset kapacitet i posttaskerne. Apropos kapacitet går seks bude lige nu rundt med en fyreseddel i lommen, fordi deres stillinger på papiret bliver overflødige i 2012, når husejerne skal flytte postkassen ud til vejen.

Se notatet her (MBA = reklamer)

I skrivelsen fremhæver Torben Madsen vigtigheden af, at aviser og ugeblade bliver leveret, mens breve fra sygehuse ser ud til at komme i anden række.

- Det gør de i princippet ikke. Men hvis vi skal prioritere, så prøver vi at sætte os i kundens sted. Der ved vi jo, at dem, der holder aviser og ugeblade venter på leveringen og forventer en større regelmæssighed, siger Torben Madsen og fortsætter:

- Vi kan jo ikke se, hvad der er inden i brevene, men vi vil gerne foretage en intelligent prioritering de dage, hvor det ikke lykkes at få alt leveret. Og et brev fra sygehuset plejer at være noget, folk venter på, siger Torben Madsen.

Læs også: Sådan bliver en klage en klage hos Post Danmark

Når aviser har høj prioritet, er det så fordi, det er nemmere at opdage, hvis den udebliver?

- Nej, det er ikke for at undgå klager, men fordi det er noget, abonnenterne gerne vil have hver dag. Og det er altså kun i de nødsituationer, hvor det ikke kan lykkes at få det hele med ud, siger Torben Madsen.

En nødsituation, der efter ekstrabladet.dks oplysninger, er blevet en mere eller mindre permanent tilstand i Frederikshavn.

Er du havnet i en dum situation, fordi vigtige breve ikke kom til tiden? Har du været ramt af postforsinkelser i Frederikshavn? Er der mange overliggere i din budstue? Send os en sms på 1224 (alm. takst) eller skriv en mail til 1224@eb.dk eller stem til højre for artiklen og deltag i debatten herunder artiklen

Hvad ville du helst undvære med posten?

Sådan klager du hos Post Danmark

Skriv en mail til skrivpost@post.dk

Chat på hjemmesiden postdanmark.dk mandag-fredag mellem 7-18 og lørdag mellem 8-14

Ring til hovednummeret 80 20 70 30 - det er ikke muligt at ringe til det lokale postkontor

Send et brev til Post Danmark -Tietgensgade 37 - 1566 København V