Annonce:
Annonce:

Onlinefuskere tager røven på varmekunder

Grænsehandelfirmaet træpiller24 har indtil videre kostet en lang række husejere mere end 700.000 kroner. Nu kan de ikke varme deres hjem op til vinter og har politianmeldt fuskerfirmaet

Tania Frøsig går rundt med ondt i maven, efter at hun har indset, at de penge, familien har brugt på at bestille opvarmning hos træpiller24, er gået til varm luft. Hun og mange andre har betalt tusindvis af kroner, men aldrig set skyggen af træpillerne. (Foto: Privat)
Tania Frøsig går rundt med ondt i maven, efter at hun har indset, at de penge, familien har brugt på at bestille opvarmning hos træpiller24, er gået til varm luft. Hun og mange andre har betalt tusindvis af kroner, men aldrig set skyggen af træpillerne. (Foto: Privat)
Annonce:
Følg Forbrug

Tilsammen har en række danskere tabt mere end 700.000 kroner på at bestille opvarmning til vinteren igennem det tyske firma træpiller24. Firmaet fører sig dog også frem på dansk og reklamerer med, at det leverer træpiller og andet opvarmningsmateriale til gode priser i både Danmark og Tyskland. Priserne er ifølge kenderne også gode. Men træpillerne kommer bare aldrig.

Ikke flere penge til varme
Tania Frøsig, 36, og hendes mand har betalt 15844 kroner til fuskerforetagendet træpiller24. Det var det beløb, parret fra Oksbøl havde afsat til at varme hjemmet op for den lille familie, der også huser to børn, når vinteren sætter ind.

Annonce:

Elektriker, Brian Korndrup Rasmussen, 32, hans kone har tre børn og brugt 8500 kroner. Men udover det er situationen den samme. Beløbet er hævet fra træpiller24's konto i Sydbank, men familien har ikke set skyggen af den brændsel, der alene skulle varme deres hus i Errindlev på Sydlolland op.

- Jeg ringede til dem i uge 33, hvor beskeden lød, at jeg kunne få leveret træpillerne i uge 36. 25. august bestilte jeg 20 paller paller træpiller på nettet og fik hurtigt en ordrebekræftelse. Pengene overførte jeg mandag 29. august. Jeg betalte knap 28.000 kroner, for min bror, en kollega og jeg lavede en samlet bestilling. Herefter skulle der komme en endelig bekræftelse på, at pengene var modtaget, og hvornår vi ville få vores træpiller. Denne bekræftelse er bare aldrig dukket op.

Ifølge den første ordrebekræftelse skulle leveringen af træpillerne dog ske en til to uger efter indbetaling.

- Hele sidste uge ventede vi, og vi sidder selvfølgelig tilbage med et naivt håb om, at de pludselig er her. Men jeg har mine bange anelser, siger Brian Kondrup Rasmussen.

Annonce:

- Men det er jo velkendt, at man skal passe på med bare at overføre penge til en konto. Hvorfor turde I at gøre det?

Firma har leveret før
- Jeg surfede rundt på nettet og læste andres kommentarer til firmaet, før jeg bestilte træpillerne. Og på det tidspunkt lød det på de fleste som om, at det var en fin virksomhed.

Tania Frøsig er en af de kunder, der tidligere har brugt træpiller24.

- Vi har købt og fået leveret træpiller to gange - i efteråret 2010 og februar 2011 - uden problemer, så jeg turde sagtens at bruge dem igen. Men nu gør jeg det aldrig mere.

Efter at Brian Kondrup Rasmussens og Tania Frøsigs familier er begyndt at indstille sig på, at budgettet til vinterbrændsel er brugt på varm luft, har netkommentarerne om træpiller24 da også ændret karakter. På Facebook er 78 personer i skrivende stund meldt ind i gruppen 'snydt af Træpiller24!'. I går var 'kun' 44 medlemmer af gruppen, som lader til at vokse stødt.

Annonce:

Må omlægge lån i huset
Begge har i dagevis forsøgt at ringe til træpiller24 uden held. Ekstra Bladet har også forsøgt sig gentagne gange, men nummeret virker ikke.

Brian Kondrup Rasmussen overvejer nu at omlægge lån i huset for at frigive nogle penge til opvarmning. Tania Frøsig, som i øjeblikket er sygemeldt, har lånt penge af noget familie og købt træpiller igennem en sikker virksomhed.

- Men pengene skal jo betales tilbage, og vi har tømt hele varmebudgettet på træpiller24. Man går rundt med ondt i maven hele tiden og forsøger at skjule, hvordan man har det, fordi ens børn ikke skal mærke, at mor og far har problemer med at skaffe varme, siger Tania Frøsig.

Familierne fra Sydlolland og Sydvestjylland har nu meldt fuskerfirmaet til politiet - ligesom mange andre fra den kritiske facebookgruppe.

Politianmeldt
Hos Aabenraa Lokalpoliti bekræfter vicepolitiinspektør, Knud Reinholdt, overfor Ekstra Bladet, at man har modtaget en række politianmeldelser:

Annonce:

- Der er en sag undervejs. Vi er ved at kigge på det for at få overblik, men der er blevet politianmeldt til flere end én politikreds, så vi skal lige finde ud af, hvordan vi gør, og hvor mange forhold, der er tale om.

- På hjemmesiden, som stadig er aktiv, står der jo, at det er et tysk firma. Er der nogle særlige forhold, der så gør sig gældende?

- Der er mange problemstillinger, der skal afdækkes. Jeg kan ikke sige så meget mere nu.

- Har I sørget for at få lukket den konto i Sydbank, hvor pengene er blevet overført til?

- Jeg ved ikke mere om sagen endnu, siger Knud Reinholdt, der dog ikke ligefrem vil anbefale danskerne at indbetale penge til træpiller24.

Konto lukket
- Folk kan jo overveje engang til, hvor seriøst det her virker.

Til Ekstra Bladet henholder compliance chef i Sydbank Aabenraa, Stig Westergaard, sig til, at banken har tavshedpligt over for sine kunder, men:

Annonce:

- Vi følger lovgivningen for eksempel i forbindelse med hvidvask og bedrageri, som bagmandspolitiet tager sig af. Udover det kan kunder, der føler sig snydt af virksomhed, jo henvende sig til politiet, som vi har hørt, at det er foregået i større omfang i dette tilfælde, og så kan politiet agere. Og vi ønsker ikke kunder, der bruger en konto i Sydbank til at foretage noget kriminelt. Så hvis du spørger mig, om der stadig går penge ind på kontoen, så er svaret nej.

Stig Westergaard kan ikke oplyse Ekstra Bladet om, hvor mange penge, der stadig måtte stå på træpiller24's konto eller hvor stort beløbet, der formentlig allerede er hævet, er.

Hvis du har haft problemer med træpiller24 og vil politianmelde firmaet, skal du gøre det til din lokale politikreds.

Skriv til kup!, hvis du ved noget om træpiller24. Ekstra Bladet følger sagen..

Tjeklisten for tryg e-handel:

1. Se altid efter e-mærket, der er den danske mærkningsordning for sikker nethandel. Så er du sikret kontrol og overholdelse af punkterne beskrevet i menuen.

2. Betal altid med kort (Dankort, VISA, Eurocard m.v.), så er du beskyttet af Indsigelsesordningen.

3. Undersøg hvem sælgeren bag netbutikken er (dvs. kig efter indehaverens navn, adresse på netbutikken, mailadresse osv., evt. via internetsøgning*).

4. Læs hele produktbeskrivelsen og spørg netbutikken, hvis du har brug for flere informationer.

5. Læs netbutikkens salgs- og leveringsbetingelser, inden du accepterer din handel.

6. Gem altid kvitteringen og tjek din konto om netbutikken har hævet det rigtige beløb.

e-handelsfonden anbefaler, at man som bruger forholder sig konstruktivt kritisk til de indlæg man kan finde på nettet om en given virksomhed.

(Kilde: e-handelsfonden)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: