Danskerne shopper igen

Slut med krise?: Danske forbrugere vejrer morgenluft. De tror igen på deres egen økonomi, viser nye tal fra CEM Institute

Vi tør igen bruge penge på sjov og ballade, viser ny undersøgelse. Og det er godt for Danmarks økonomi. (Foto: Johnny Frederiksen)
Vi tør igen bruge penge på sjov og ballade, viser ny undersøgelse. Og det er godt for Danmarks økonomi. (Foto: Johnny Frederiksen)

Danskerne begynder igen at tro på, at der er en smule luft i økonomien. Ifølge den seneste analyse, som Ritzau Economy har lavet i samarbejde med CEM Institute, har tilliden de seneste tre kvartaler været svagt stigende.

- En udlægning af forbrugernes aktuelle situation tolkes således, at danskernes tillid til husholdningsøkonomien er inde i en positiv udvikling, konkluderes det i analysen.

Vi bruger i stedet for at spare
Forbrugernes tillid til husstandenes økonomi lå i sommer på 4,24 procent. Men ser man på de kommende tre måneder, er tallet steget til 4,46 procent.

At det stramme greb om pengepungen ser ud til at blive løsere underbygges blandt andet af, at det nu ser ud til, at danskerne er parat til at bruge penge i stedet for at spare dem op.

Mere forbrug godt for økonomien
Tallene fra august viser at planerne om at spare op de kommende tre måneder, er faldende fra 64,5 procent til 58,9 procent de kommende tre måneder.

Og det bør alt andet lige betyde et stigende forbrug.

Det er netop danskernes trang til at holde igen på at bruge penge, der en af stopklodserne for at få gang i den danske økonomi - og vækst - igen.