Læserne: For dårligt med post i 'klumper'

Post Danmarks opdeling af ruter i X og Y-stykker betyder, at mange læsere ikke får post hver dag, men i stedet i 'klumper'

Reklamerne er så god en forretning, at omdelingen bliver planlagt efter de 'adresseløse forsendelser', som det hedder hos Post Danmark. (Foto: Colourbox)
Reklamerne er så god en forretning, at omdelingen bliver planlagt efter de 'adresseløse forsendelser', som det hedder hos Post Danmark. (Foto: Colourbox)

Efter ekstrabladet.dk tidligere i dag beskrev, hvordan opdelingerne af postbudenes ruter i X og Y-stykker reelt betyder, at der i store dele af hovedstaden kun bliver delt post ud hver anden dag, er det væltet ind med henvendelser fra læserne fra alle dele af landet.

Læs også: Uofficiel postregel: Lad store breve stå

'Jeg bor på Vapnagård i Helsingør, som er et stort boligområde. Jeg ved fra en medarbejder på posthuset i Prøvestenscentret i Helsingør, at når der er sygdom eller meget post til omdeling, har de valgt, at beboerne på Vapnagård ikke får omdelt deres post. Min nabo og jeg har flere gange oplevet, at vi ikke fik post i flere dage. Når vi så henvendte os på posthuset, fik vi udleveret en stor stak breve og brevforsendelser, som de ikke havde haft tid til at levere' skriver Annette Jensen.

Læs også: Selvhenter: Pakkeposten ringer ikke på

'Jeg har både privat bolig og virksomhed på ejendommen, og derfor virker det særlig påfaldende, at man uge efter uge den ene dag modtager op mod 10 breve og den næste dag ingen', skriver Frederik F. Holmsgaard fra Rørvig.

'Jeg ventede forgæves på en lille brevpakke, og da jeg fangede det lokale postbud sagde hun, at den lå på posthuset. Hun sagde også, at den ikke var kommet med posten ud, fordi der ikke blev delt post ud på min vej den pågældende dag. Derefter kørte jeg selv ind på posthuset i Skanderborg og hentede pakken', skriver Lars Nielsen.

Læs også: Venter stadig på svar fra Post Danmark

Andre læsere har også oplevet, at både pin-kode og benzinkort blev leveret i samme 'klump' efter et par dage med tom postkasse. Og det med at bo på det 'tynde' stykke af ruten, kan betyde, at der bestemte dage, hvor der ikke er grund til at kigge i postkassen.

'Jeg får aldrig post om mandagen, og jeg har spurgt flere om det samme, og de kan nikke genkende til at de bare ikke får post om mandagen. Selv om det er sendt om både fredag og lørdag, kommer det først om tirsdagen', skriver Rasmus Sørensen fra Svenstrup

Læs også: Pakkepost: Vi får næsten ingen klager

'Jeg har i årevis lagt mærke til fænomenet om at postkassen altid er tom om mandagen. Derfor har jeg siden konsekvent tjekket min postkasse hver mandag, om jeg ventede post eller ej.Det er i al den tid ikke sket én gang at der har været post i kassen på en mandag', skriver Daniel H. fra Odense SØ.

Skriv til os med dine oplevelser på sms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk eller deltag i debatten herunder.

Sådan klager du hos Post Danmark

Skriv en mail til skrivpost@post.dk

Chat på hjemmesiden postdanmark.dk mandag-fredag mellem 7-18 og lørdag mellem 8-14

Ring til hovednummeret 80 20 70 30 - det er ikke muligt at ringe til det lokale postkontor

Send et brev til Post Danmark -Tietgensgade 37 - 1566 København V