Fantasi-chokolade kan dæmpe din sliktrang

Ved hjælp af tankens kraft kan du spise dig mæt i chokolade helt uden at have rørt det. Et et nyt amerikansk studie viser, hvordan opdigtet chokolade kan dæmpe din sliktrang

Bare forestil dig chokolade, hvis du vil dæmpe din sliktrang. (Foto: Colourbox.com)
Bare forestil dig chokolade, hvis du vil dæmpe din sliktrang. (Foto: Colourbox.com)

De fleste af os får lyst til chokolade bare ved at tænke på det. Og nu viser et studie fra Carnegie Mellon University i USA, at man også kan spise sig mæt i fantasi-chokolade.

I stedet for blot at forestille dig den første bid, skal du nemlig i stedet blive ved med at spise løs i dine tanker.

Studiet, der refereres i tidsskriftet Science, viser, at du ved at tænke på, at du spiser chokolade, kan få nok af det. Nøjagtig som hvis du rent faktisk havde spist chokolade. Det skriver videnskab.dk.

- Jeg synes, det er et fantastisk spændende studie. Og jeg tror egentlig ikke, det er fup, siger Per Møller, som er lektor i fødevare-adfærd og sanseforskning ved Københavns Universitet til videnskab.dk.

Ifølge ham kan studiet måske på længere sigt være nyttigt i kampen mod overvægt og rygning.

Forestillede sig M&M's
De amerikanske forskere lavede forskellige forsøg, hvor forsøgspersoner forestillede sig, at de spiste forskellige godter.

I et forsøg blev deltagerne delt i tre grupper. En gruppe skulle forstille sig, at de spiste 30 M&M's. De to andre grupper skulle enten forstille sig, at de spiste tre M&M's eller slet ingen.

Under dække af at deltagerne skulle spise være med i en smagstest, fik de bagefter en skål M&M's, som de måtte spise af, hvis de havde lyst.

Og resultatet var slående, dem, der havde forstillet sig, at de spiste 30 M&M's, indtog efterfølgende kun halvt så mange M&M's.

Forsøget viste det samme, da det blev lavet med cheddar-ost.