Hold varmen i kulden

Uld, uld og uld. Sådan lyder hovedrådet fra Spejdersport, der er specialiseret i udstyr og tøj til aktive friluftsfolk, til at slippe nogenlunde varmt igennem vinteren.

- Det er vigtigere at have varmere tøj på ind mod kroppen end at have en meget tyk vinterjakke. Vores rådgivning lyder, at man skal tage ekstra på inden under overtøjet - altså undertøj. En stor jakke er kun praktisk anvendelig de få dage om året, hvor det er bidende koldt. Når temperaturerne så begynder at stige, bliver der kvælende varmt i sådan en sag, som også bliver for stor, når man kører i bil, siger administrerende direktør i Spejdersport John Lange.

Varmt fodtøj
Han understreger, at ordentligt fodtøj også er vigtigt i kulden.

- Det er lidt ligesom med vinterdæk, når vi taler vinterstøvler. De skal have et godt gummiunderlag med riller, så man ikke skrider rundt. Vi sælger nogle pigsko, man kan sætte under støvlerne, og efter at jeg har nævnt dem i et radioindslag, er de revet væk. Det er især ældre, der er bange for at falde, der efterspørger dem, siger John Lange.

Hold hovedet varmt
Han oplever, at vinterstøvlerne er svære at opdrive nu, hvor vinteren er kommet.

Er du helt på røven og har hverken husket at købe jakke eller støvler til vinteren, kan du isolere kroppen med avispapir.

- En avis er vindtæt, og alt, hvad der er luft i og skaber mellemrum giver varme. Men det hører til ekstremerne. Varmt tøj er en bedre løsning. Og huer og vanter er selvfølgelig også vigtige for at holde varmen. Nordmændene siger, at hvis du fryser, skal du tage hue på. Vi afgiver ekstremt meget varme fra hovedet.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.