Slip for fugt og skimmelsvamp

Undgå fygesneen og skaderne ved ofte - gerne en gang om dagen - at tjekke tagrummet i perioder med blæst og meget snefald. Fjern sneen - for eksempel med en fejebakke, hvis den er kommet ind. Pas på, at du ikke standser ventilationskanaler og udluftningshætter, når du prøver at forhindre sneen i at komme ind i huset

- Ellers bliver loftet ikke ventileret godt nok, og det skal det også om vinteren. Her er det bedre at fjerne sneen, siger Casper Kjerumgaard fagredaktør i Bolius Boligejernes Videncenter i en pressemeddelelse.

Ifølge Forsikringsoplysningen dækker forsikringen generelt ikke skader opstået på grund af fygesne. Det er husejernes ansvar løbende at holde øje og fjerne sneen, før det begynder at tø.

'Hvis forsikringen skal dække vandskader efter smeltet sne kræver det, at der har været såkaldt voldsomt tøbrud - med mindre din forsikring indeholder en særlig dækning. Den typiske definition på et voldsomt tøbrud er, at temperaturen skal være steget fra minusgrader til 8-10 plusgrader i løbet af cirka et halvt døgn', lyder det på Forsikringsoplysningens hjemmeside.

Det tyder vejrudsigten for det næste par dage dog ikke på. Tjek dit snevejr på vejret.dk.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.