Plastikkirurgisk forening: Bryster bliver dyrere

Efter at SKAT har annonceret en momspligtig afgift på kosmetiske plastikoperationer, advarer brancheforeningen om kraftige prisstigninger

Vil man have større bryster hos en kirurg, som kvinden på billedet har fået, bliver det fremover væsentligt dyrere (Foto: henrik Kastenskov)
Vil man have større bryster hos en kirurg, som kvinden på billedet har fået, bliver det fremover væsentligt dyrere (Foto: henrik Kastenskov)

Forbrugerne bliver i sidste ende dem, der skal betale for, at kosmetiske operationer bliver momspligtige.

Det siger formanden for Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi, som er paraplyorganisation for 23 plastikkirurgiske klinikker.

Op til 25% dyrere
- De fordele vi vil få ved at vi kan trække momsudgifterne fra i skat opvejer langt fra de ekstra udgifter. Derudover vil vi med momspligten skulle bruge mere tid på regnskab, så alt i alt vil priserne stige, lyder det fra formand Per Bjerregaard.

Han vurderer, at den prisstigning, som forbrugerne vil opleve, vil ligge mellem 10-25 procent. Og med priser på brystforstørrende operationer, der i dag ligger mellem 30.000 og 45.000 kroner, vil vi altså se en kraftig prisstigning.

Billigere bryster i Sverige
Per Bjerregaard frygter, at forbrugerne vil flygte til andre EU lande, som ikke er ramt af momspligten - blandt andet Sverige.

- Momsudgiften stiller os helt klart dårligere end andre lande. I en tid, hvor vores branche lige er begyndt at mærke en bedring efter lang tids nedgang, så vil nogle klinikker blive ramt hårdt. Jeg frygter, at vi bliver ramt hårdt, siger formanden.

Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi vil nu i dialog med SKAT, så der kommer præcise afgrænsninger for, hvornår der er tale om kosmetiske operationer, og hvornår operationerne er egentlige behandlinger for en eller anden lidelse.