Byggesvindler snyder familier for millioner

Storsvindleren Jacob Storgaard har narret folk i mange år, og i Bagsværd blev en lille familie offer for hans bedrag, da de skulle renovere lejligheden

I aftenens udgave af Kontant på DR bliver svindleren Jacob Storgaard konfronteret (FOTO: DR)
I aftenens udgave af Kontant på DR bliver svindleren Jacob Storgaard konfronteret (FOTO: DR)

Vi hører om det igen og igen. Fuskere, som med deres charmerende væsen narrer folk til at betale penge for ydelser, de aldrig modtager.

Én af disse snydere er Jacob Storgaard, som i gennem flere år har begået svindel i millionklassen, og metoderne er mange - Han har blandt andet udlejet boliger, som ikke var hans, modtaget betaling for renovering af lejligheder, som aldrig blev færdige. Og han har lokket penge fra venner, kæreste og svigerfamilie. Ofte bilder han ofrene ind, at han er af en schweizisk rigmandsfamilie.

Rolig og charmerende
For Kenny Magnusson og Darina Mellerup-Poulsen er mødet med Jacob Storgaard blevet en dyr fornøjelse.

Historien begynder i Bagsværd, hvor Kenny Magnusson og Darina Mellerup-Poulsen venter barn. Deres lejlighed er slidt og trang, men fordi det er for dyrt at købe nyt, beslutter de at sætte boligen i stand. De opretter en annonce på hjemmesiden, Byggestart, og får hurtigt henvendelser fra håndværkere. Et af firmaerne er LJ Enterprise i Valby, hvis repræsentant er en rolig og charmerende fyr ved navn Jacob Storgaard.

- Han havde masser af gode input. Han var genial at høre på, fortæller Darina Mellerup-Poulsen.

Parret får et tilbud om istandsættelse af lejligheden for 235.000 kroner. De laver en kontrakt på arbejdet, der skal laves for den knap kvarte million kroner. Parret flytter midlertidigt ud, så håndværkerne kan gå i gang med arbejdet.

Penge på forskud
Jacob Storgaard ringer jævnligt til det unge par og forklarer, hvad der skal til, for at budgettet kan holdes.

- Nogle af materialerne skal købes på tilbud, og det skal betales kontant. Så Jacob ringer en gang i mellem til os og siger, at vi kan spare for eksempel 15.000 kroner på gulvene, hvis vi afleverer nogle penge til ham, fortæller Kenny Magnusson.

Efterhånden har parret lagt ud for hele beløbet, men det skulle de aldrig have gjort. Renoveringen af lejligheden går nemlig i stå. På det tidspunkt er kun godt halvdelen af arbejdet udført.

Når de kontakter firmaet, er beskeden, at arbejdet nok skal blive gjort. Der kommer bare hele tiden noget i vejen. Ofte er det sygdom.

Til sidst erkender Jacob Storgaard dog, at firmaet ikke er i stand til at lave arbejdet færdigt. I stedet lover han, at betale de 70.000 kroner tilbage, som firmaet skylder ifølge kontrakten

Ingen penge
- Det er snart et år siden vi indgik den aftale. og vi har ikke set en krone endnu, fortæller Kenny Magnusson.

Familen er endt med selv at betale for de manglende reparationer af lejligheden, selvom de ikke har råd. Det har blandt andet haft den konsekvens, at de ikke har penge til en barnedåb for deres søn, Lucas.

- De ting man bare skal have til et barn, har vi ikke haft råd til, fortæller Darina Mellerup-Poulsen.

I dag har familien indset, at de aldrig får pengene. Og i stedet for at blive i lejligheden, som kun har givet dem dårlige minder, har de valgt at flytte.

Familien blev altså snydt af Jacob Storgaard fra firmaet LJ Enterprise i Valby. Men de har aldrig hørt om ham. Jacob Storgaard har tilsyneladende bare udgivet sig for at komme fra firmaet.

Historien om familien fra Bagsværd er langt fra unik:

Se Kåre Quist og hans reportere trævle hele historien om Jacob Storgaards svindelsager op i aftenens udgave af Kontant på DR klokken 21:25.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?