Unge skærer ned på byturene

Den økonomiske krise kan mærkes i det danske natteliv. I hvert fald har de unge lagt spendere-bukserne på hylden, når de går i byen

De unge har smidt spendere-bukserne, når de går i byen. (Foto:Colourbox)
De unge har smidt spendere-bukserne, når de går i byen. (Foto:Colourbox)

De unge både går mindre i byen og bruger færre penge, når de er ude i nattelivet.
Det viser en befolkningsundersøgelse, som analysefirmaet Capacent Epinion har lavet for HORESTA blandt personer mellem 18 og 30 år.

I undersøgelsen svarer 30 procent af de adspurgte, at antallet af byture er blevet mindre det seneste år. Heroverfor svarer 18 procent, at de går mere i byen.

Vil ikke betale for indgang og taxi
Den gode mad og drikke vil du unge stadig gerne bruge penge på. Men når der skal lægges penge i entréen på natklubben, ligger mønterne knap så løst i pungen som tidligere. Også udgifter til hjemtransporten, når den sidste øl er drukket, skærer de unge ned på.

Max 500 kr. for en sjov aften
Samtidig med at de unge skærer ned i antallet af byture ser budgettet for en aften i nattelivet også ud til at være blevet lidt mindre. Cirka to tredjedele af de adspurgte bruger mellem 125 og 500 kr. på en aften i byen

Hele 60 procent af de adspurgte diskoteker melder da også, at de havde oplevet fald i gæster og omsætning. Derfor overrasker resultaterne fra den nye undersøgelse heller ikke formand for HORESTA Natteliv, Erik Bresling.

- Hele vejen rundt i nattelivet er meldingen, at den økonomiske krise har bidt sig fast. Der er mindre proppet på barerne, ligesom vi oplever, at flere dropper klubberne og diskotekerne, hvor man skal betale entré. I forhold til sidste år kan vi godt mærke at pengene sidder mindre løst på unge, siger Erik Bresling.

Københavnske unge kvinder de mest nærrige
Ifølge den aktuelle analyse er det Hovedstaden, der er hårdest ramt af fattige og nærrige unge.
Her svarer 35 procent af de adspurgte, at det er overvejende eller meget sandsynligt, at de vil gå mindre i byen fremover. Samtidig svarer 36 procent, at de har reduceret eller væsentligt reduceret antallet af byture.

Undersøgelsen viser desuden, at kvinderne er mest urolige for, hvad krisen kan få af betydning. Bekymringen er mindre hos mændene, og det også er dem, der går mest i byen og bruger flest penge.