Annonce:
Annonce:

Dyrere at sende store breve

En sniger: Post Danmark lusker prisforhøjelse igennem i sommerferien. Risiko for underfrankering efter ferien

Prisen for at sende store breve stiger pr. 1. august. Flere læsere - der har 'Reklamer nej tak'-skilt på dør eller postkasse - føler sig ikke ordentligt informeret. (Foto: Colourbox)
Prisen for at sende store breve stiger pr. 1. august. Flere læsere - der har 'Reklamer nej tak'-skilt på dør eller postkasse - føler sig ikke ordentligt informeret. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Forbrug

Kommer du hjem fra ferie om et par uger og får brug for at sende et par A4-ark eller et blad med posten, kan du meget vel risikere at underfrankere dit brev.

Post Danmark sniger nemlig en prisforhøjelse igennem den 1. august. I dag koster det eksempelvis 10,50 kroner at sende et brev på max 100 gram med plads til et par ufoldene A4-sider inden for landets grænser. Om små to uger er taksten for samme forsendelse 12 kroner.

Ekstra Bladet er allerede blevet kontaktet af de første vrede læsere, som er faldet over prisforhøjelsen på Post Danmarks hjemmeside.

– Post Danmark sætter i al ubemærkethed priserne op her pr. den 1. august. Midt i ferietiden, og ingen pressemeddelelser. Godt gået, lyder den beske kommentar fra læser Finn Strand.

Annonce:

Små breve går fri
De mest almindelige små standardbreve på højst 50 gram bliver dog ikke berørt af prishoppet. Men det gør priserne for snart sagt alle store breve over 100 gram - og det er uanset om de skal sendes inden for landets grænser, til et andet nordisk land eller til det øvrige udland. Også taksterne for såkaldte maxibreve – i form af småpakker og plakatrør – over 100 gram får et hak opad. Skal du f.eks. sende en pakke på max to kilo til udlandet, skal du snart af med 209 kroner.

Vicedirektør i Post Danmark Anders Due oplyser, at etaten har oplyst om portoforhøjelserne i forbindelse med kvartalsregnskabet den 29. april.

– Desuden har vi sendt en folder med de nye priser til alle, der ikke har et 'Reklamer nej tak'-skilt, siger han.

– Hvad er forklaringen på forhøjelsen?

– Faldende brevmængde. Der er blevet færre til at betale for udgifterne.

Folk, der kommer til at underfrankere deres post, modtager i første omgang en påmindelse. Dernæst koster det 33,50 kroner pr. gang.

Du kan se de gældende priser her.

Du kan se de kommende priser her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: