Farver kan ødelægge din jobsamtale

Det er ikke ligegyldigt, om slipset er gult eller rødt til jobsamtalen. Se hvilke farver du skal tage på, hvis jobbet som guide eller gartner skal være dit

Det er ikke ligegyldigt, hvad du tager på til jobsamtalen. Gul virker urolig og anmasende, imens sort er mere neutral. (Foto: Colourbox)
Det er ikke ligegyldigt, hvad du tager på til jobsamtalen. Gul virker urolig og anmasende, imens sort er mere neutral. (Foto: Colourbox)

Sort bluse eller blå cardigan?

Valget er ikke ligegyldigt, hvis du står og skal til jobsamtale.

Farven på dit tøj sender signaler til menneskerne omkring dig, og kan derfor have indflydelse på, om du går hjem med en ansættelseskontrakt i hånden, eller om du må fortsætte jobsøgningen.

Den norske farveekspert Tove Steinbo har for Aftenposten gennemgået farvernes psykologiske, symbolske og æstetiske betydning.

Se her hvilke farver du skal klæde dig i, og hvilke du skal undgå til jobsamtalen.

Rød skal du holde dig langt væk fra. Den sender stærke signaler, der forbindes med fare, lidenskab og seksualitet, og det er ikke et hit under en jobsamtale.

Farven kan også øge dit blodtryk, din puls og din adrenalinproduktion, og det er ikke særlig rart under en jobsamtale, hvor nervøsiteten i forvejen har sørget for, at pulsen er højere end normalt.

Dyb grøn kan virke stillestående og kedelig, men signalerer også omsorg. Søger du job som sygeplejerske, omsorgsmedarbejder, dyrlæge eller gartner er farven den rigtige.

Gul signalerer intellekt og styrker evnen til at være objektiv. Den kan dog også virke urolig og anmasende, og du skal derfor passe på med den gule. Den er god i små mængder, eventuelt på tilbehør og andet accessories.

Lyserød får dig til at fremstå meget feminin, men også umoden, overforsigtig og initiativløs. Søger du arbejde i et parfumeri eller i en børnetøjsbutik er farven dog ikke helt bandlyst, men også her gælder det, at du skal klæde dig i farven i små mængder.

Turkis får dig til at virke frisk, ren og ungdommelig, så den er et hit til jobsamtalen. Også her gælder det, at du ikke må overdrive med farven.

Grå kan virke elegant, men desværre også karakterløs og kedelig, hvis ikke du kombinerer den med andre farver. Har mænd gråt tøj på, bør de have en skjorte eller et slips på i andre farver.

Orange styrker din fysik, og signalerer, at du har sans for både humor og praktisk kreativitet.

Søger du job i underholdnings- eller restaurationsbranchen, eller vil du være guide eller indretningsarkitek er orange og ferskenfarve vejen frem.

Blå skærper koncentrationen, og styrker både intellekt og kommunikation. Den får dig til at fremstå seriøs og kompetent, og er i det hele taget en vinder til samtalen.

Sort sender ingen signaler om din personlighed, og det kan selvfølgelig være både godt og skidt. Men helt galt i byen går du ikke med den sorte.

Blålilla er rigtig god, hvis du skal til jobsamtale inden for den alternative branche, evt. som alternativ behandler.

Rødlilla signalerer kreativitet og kunstneriske evner.

Hvid udstråler ikke meget personlighed, men skal du til samtale på sygehuset er den ikke helt ved siden af. Den signalerer nemlig også hygiejne.

Det er dog sjældent, at den helt hvide klæder den lyse, nordeuropæiske hud. Den fremhæver rynker og får os til at se blege ud. Off-white eller en cremet hvid er bedre til den lyse hud.

0 kommentarer
Vis kommentarer