Swinger: Sexklubber diskriminerer mig

Mænd betaler tit fire gange så meget for at komme i danske swingerklubber som kvinderne. Det er ulovligt, fastslår Ligebehandlingsnævnet

Swingerklubberne tager flere penge for mænd end kvinder: - Det er urimeligt, at vi skal betale mere for kvinderne, end de betaler for os. Kvinderne får ikke pengene, men klubberne tjener tykt på, at vi betaler mere. Det ligner organiseret rufferi på et højere plan, siger Børge om swingerklubbernes prispolitik. (Screendump Tucan Swinger & Wellness Club)
Swingerklubberne tager flere penge for mænd end kvinder: - Det er urimeligt, at vi skal betale mere for kvinderne, end de betaler for os. Kvinderne får ikke pengene, men klubberne tjener tykt på, at vi betaler mere. Det ligner organiseret rufferi på et højere plan, siger Børge om swingerklubbernes prispolitik. (Screendump Tucan Swinger & Wellness Club)
Følg Forbrug

Weekenden står for døren, og hvis du er en af dem, der pønser på en tur i swingerklubben, kan du som mand godt forberede dig på at blive groft diskrimineret.

Børge fra Fyn er glad for sit liv som swinger. Han er dog stærkt utilfreds med at blive diskrimineret, hver gang han sætter sine ben i en af de klubber, hvor han kommer for at udforske sin seksualitet og have det dejligt med skønne kvinder.

Swingerklubbernes prispolitik er nemlig skruet sådan sammen, at mænd gerne betaler mellem 50 og 70 procent mere for både medlemskab og adgang end kvinderne.

Høj musik og sprut lokker unge swingere

Flere sager i Ligebehandlingsnævnet
Det har de senere år fået en række mænd til at klage til Ligebehandlingsnævnet over ulovlig forskelsbehandling på grund af køn. Flere afgørelser er faldet ud til klagernes fordel. Priserne må ikke svinge fra kvinder til mænd.

Så sent som i slutningen af januar faldt endnu en afgørelse:

'Det var i strid med ligestillingsloven, at den indklagede swingerklub opkrævede højere entrépriser for mænd end for kvinder', lyder det fra Ligebehandlingsnævnet. Læs hele afgørelsen her.

Swingerklubben, som tidligere på året måtte finde sig i at få smæk af Ligebehandlingsnævnet, oplyser, at man havde tilpasset priserne efter andre klubbers priser. Efter Ligebehandlingsnævnets afgørelse faldt ville klubben, som er anonymiseret i afgørelsen, tilpasse priserne, så de er ens for alle. Swingeren fik samtidig 2500 kroner som plaster på såret for forskelsbehandlingen.

Det fik for nylig Børge til at klage til swingerklubben Tucan Swinger & Wellness Club i Almind ved Kolding over, at klubbens priser fortsat er forskellige fra kvinde til mand.

- De svarer, at de er i dialog med Ligebehandlingsnævnet, og problemet vil være løst inden for halvandet års tid. Det mener jeg ikke kan være rigtigt. Når der falder den slags principielle afgørelser i nævnet, bør klubberne rette ind med det samme. De tjener penge på at overtræde ligestillingsloven. Og Tucan er ikke den eneste klub, der gør det. De gør det allesammen, siger Børge til ekstrabladet.dk.

Unge swinger løs

Kvinder 75 kr. - mænd 300 kr.
Det har han tilsyneladende ret i. En hurtig søgning på diverse swingerklubber rundt om i landet viser rigtig nok, at kvinderne kommer billigere ind end herrerne.

Hos Tucan koster et års medlemskab for piger 250 kroner, mens prisen for par og single-mænd er 500 kroner. Om torsdagen koster adgang til Tucan de mandlige single-medlemmer 250 kroner, mens singlekvinderne kan komme helt gratis. Du kan også købe ubegrænset adgang til sexlegene et år ad gangen. Pris for mænd: 5000 kroner. Pris for kvinder: 2000 kroner. Se alle Tucans priser her.

Samme billede tegner sig for klubben Swingland i Ishøj, hvor kvindelige swingermedlemmer for eksempel om onsdagen betaler 75 kroner for at tage del i lagenløjerne, mens d'herrer skal punge ud med 300 kroner.

LÆS OGSÅ:

Sådan deler man hinanden seksuelt

Mere end fire gange så dyrt for mænd
Vælger swingerfolket at købe en måneds medlemskab til Swingland, betaler manden fire gange så meget som damen. Han skal af med 1600 kroner. Hun nøjes med 400 kroner. Vælger swingerne i stedet et halvt års medlemskab skulle man tro, at det kunne svare sig for alle parter, men ved at vælge dette tilbud betaler manden pludselig mere end fire en halv gang så meget som kvinden. Han afkræves 6500 kroner - hun skal betale 1400 kroner. Se alle Swinglands priser her.

- Når jeg går ind i en bus, betaler jeg samme pris som en kvinde. Det er et princip for mig, at tingene skal koste det samme uanset om man er mand eller kvinde. Og jeg synes, at mændene trænger til at få at vide, at loven bliver overtrådt, siger Børge, som ikke vil have sit billede på ekstrabladet.dk af frygt for at blive udelukket fra de klubber, han trods alt stadig kommer i.

Læs:

Tantrasex reddede vores forhold

Lige priser for alle uanset køn
Erling Brandstrup er sekretariatschef i Ligebehandlingsnævnet. Han kan ikke genkende billedet af, at swingerklubben Tucan skulle være i dialog med Ligebehandlingsnævnet for at finde en løsning på prisproblemerne, og at de først kan forventes løst om halvandet år.

- Så lang er vores sagsbehandlingstid for det første ikke, og vores praksis for swingerklubberne er fastlagt - de skal have lige priser for alle – uanset om der er blevet klaget over dem eller ej, siger Erling Brandstrup.

LÆS HER, HVAD SWINGERKLUBBERNES EJERE SIGER TIL DE ULOVLIGE PRISORDNINGER:

Swingerklub: Vi fortsætter til vi bliver stoppet

ekstrabladet.dk har søgt på priserne i flere swingerklubber. Det har endnu ikke været muligt at finde en eneste, hvor prisen for kvinder og mænd er den samme, men vi hører gerne fra dig, hvis du kender en swingerklub, der ikke bryder ligestillingsloven.

Ung swingerpige: Sex er min livsstil

LÆS MERE OM SWINGERMÆNDENES RET TIL LIGESTILLING OG KLAGEMULIGHEDER HER.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind