Dom faldet over berygtet iPhone-svindler

Den 21-årige iPhone-svindler, DMA, som har fuppet og fusket med et omfattende antal humbug-handler på internettet, modtog i går rettens dom

iPhone-svindleren, DMA, fra Vordingborg blev torsdag idømt et års fængsel for omfattende bedrageri og tyveri. (Foto: Apple)
iPhone-svindleren, DMA, fra Vordingborg blev torsdag idømt et års fængsel for omfattende bedrageri og tyveri. (Foto: Apple)

Den 21-årige, DMA, fra Vordingborg blev torsdag straffet med et års fængsel ved retten i Nykøbing Falster.

Ekstrabladet.dk har tidligere skrevet om den unge sydsjællænders omfattende iPhone-svindel, der er gået ud over stribevis af danskere.

LÆS OGSÅ:Stribevis af danskere snydt af formodet svindler

Dommeren besluttede dog, at han kun skal afsone tre måneders fængsel med det samme.

De resterende 9 måneders fængsel skal kun afsones, hvis han begår ny kriminalitet, eller undlader at aftjene 150 timers samfundstjeneste.

Fuppede også på Færøerne
Salget skete fra efteråret 2010 og foregik over hele landet - endda også på Færøerne. Alle kunderne kunne konstatere, at de efter at have indbetalt et beløb svarende til 3.500 kroner ikke modtog nogen telefon.

DMA's svindelnumre var så omfattende, at der var oprettet en særlig facebookgruppe af hans ofre.

Efter omhyggelig efterforskning kunne en kriminalassistent fra Lokalpolitiet i Vordingborg ved tekniske og edb-mæssige analyser udpege den 21-årige som gerningsmanden bag cirka 100 handler med ikke-eksisterende iPhones.

LÆS OGSÅ:Efterlyst iPhone-svindler melder sig selv

DMA blev i juni 2011 indkaldt til afhøring og fik at vide, at politiet vidste, hvad han gik og foretog sig. Han fik også at vide, at nye lovovertrædelser ville medføre, at han blev krævet varetægtsfængslet.

Der var herefter stille et stykke tid, men i november gik den 21-årige sydsjællænder i gang igen med sine svindelnumre. Han blev herefter anholdt og varetægtsfængslet den 15. december 2011.

LÆS OGSÅ:Efterlyst iPhone-fusker fængslet

Stjal og bedrog for 370.000 kroner
Gårsdagens bedrageridom omfattede salg af ikke-eksisterende iPhones for cirka 250.000 kroner, samt databedrageri og tyveri for yderligere cirka 120.000 kroner.

Den 21-årige forklarede, at baggrunden for hans kriminalitet var ludomani i form af afhængighed af pokerspil på nettet, og dommeren traf derfor også bestemmelse om, at den 21-årige skulle være villig til at underkaste sig behandling for sin spilletrang.

Den 21-årige modtog dommen og kunne løslades fra sin varetægtsfængsling. Men både dommer og anklager gjorde det klart for DMA, at nye svindelnumre kunne medføre fornyet begæring om varetægtsfængsling under en ny sag.