Annonce:
Annonce:

Selvhenter: Pakkeposten ringer ikke på

Ejnar Sørensen er hjemme når budet kommer, så han ved, budet ringer ikke på, men efterlader en seddel, så Ejnar selv kan hente pakken

Ejnar Sørensen handler ofte med online-butikker, der sender varerne fra både England, Tyskland og Danmark. (Foto: Colourbox)
Ejnar Sørensen handler ofte med online-butikker, der sender varerne fra både England, Tyskland og Danmark. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Forbrug

Ejnar Sørensen handler tit på nettet, og alle de skønne varer bliver som regel sendt med Post Danmark. Der er bare det problem, at selv om posten kommer forbi adressen, er det eneste der bliver afleveret en seddel i postkassen, hvor der står ’at der desværre ingen var hjemme’, så han må selv hente pakken på posthuset.

- Jeg er efterlønner og går derhjemme i mit parcelhus. Jeg kan stå i vinduet og kigge på, at det eneste budet gør, er at lægge sedlen i postkassen, siger Ejnar Sørensen til ekstrabladet.dk.

Læs også: Danskerne vildest med e-handel i Norden

Det irriterer ham på flere måder. Dels var han hjemme, dels skal han selv hente pakken, og dels bliver leveringstiden forlænget.

Annonce:

- Det er ikke engang muligt at hente pakken samme dag, som budet har været forbi. Jeg bliver nødt til at komme igen dagen efter, siger Ejnar Sørensen, der altså kommer til at vente to dage ekstra på sine online-køb.

Desuden er det brevpostbudet, der smider sedlerne ind - ikke pakkepostbilen.

- Jeg synes, det minder om organiseret snyd, siger Ejnar Sørensen, der mistænker pakkeposten for bevidst at køre ud uden pakkerne.

Omkring halvdelen af leveringerne med Post Danmark må Ejnar Sørensen selv ned og hente.

- Jeg har klaget på posthuset, men det fik jeg ikke noget ud af. Det er spildt ulejlighed, siger Ejnar Sørensen, der ikke ønsker sin postadresse, som er redaktionen bekendt, frem. Både fordi han ikke ønsker at hænge bestemte bude ud, men også fordi han er nervøs for, at leveringerne skal blive endog endnu mere ustabile fremover.

Den bekymring er grundløs forsikrer Post Danmarks områdechef for pakkedistributionen i Danmark.

- Det lyder meget mærkeligt. Vi lever af at bringe pakker ud, så sådan en henvendelse tager vi meget seriøst, siger Thomas Haber Borch til ekstrabladet.dk.

Annonce:

En dårlig forretning
Han understreger, at det er meget omkostningsfyldt, når modtagerne ikke er hjemme.

- Faktisk uddeler vi nogle steder pakker sen eftermiddag og tidlig aften, selv om det er dyrere end levering i dagtimerne. Men fordi folk oftere er hjemme, kan det i sidste ende bedre betale sig, siger Thomas Haber Borch.

- Vores bude oplever også tit, at ringeklokkerne ikke virker. Eller at den ikke kan høres, fordi der måske bliver støvsuget, siger Thomas Haber Borch.

Grunden til at pakken først kan hentes dagen efter på posthuset er, at ruterne som regel er så lange, at budene først er tilbage sent samme dag.

- Jeg vil opfordre Ejnar Sørensen til at henvende sig, så vi kan finde ud af, om der nogle specielle afleveringsforhold, der gør sig gældende. Og der er ingen, der vil føle sig hængt ud eller noget i den stil, så det er der intet forgjort i, lover Thomas Haber Borch.

Annonce:

Kører du selv pakkepost uden at aflevere pakken? Har du været ude for noget lignende? Så send en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller skriv en postklage@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: