Annonce:
Annonce:

Højreekstremes navne smidt på nettet

Datatilsynet kræver nu oplysninger om cirka 100 medlemmer af formodet højreekstremistisk netværk fjernet fra hjemmeside

Annonce:
Følg Forbrug

Datatilsynet har fredag udstedt påbud til firmaet Surftown A/S om at fjerne oplysninger om medlemmer af det formodede højreekstremistiske netværk ORG fra researchkollektivet Redox' hjemmeside.

Surftown, en såkaldt hostingvirksomhed, fungerer som databehandler for hjemmesiden, men nu må virksomheden ikke længere lægge teknik til Redox' publikationer. De er nemlig ulovlige, mener Datatilsynet.

Sagen drejer sig om en rapport, som det venstreorienterede researchkollektiv Redox offentliggjorde i sidste måned. Rapporten indeholdt navne på cirka 100 personer, der angiveligt er medlem af et højreekstremistiske netværk ved navn ORG.

Vil 'rense' Danmark
Rapporten udpegede både folk i forsvaret og politiet samt i højtstående stillinger som medlemmer af netværket ORG. Netværket har som sit formål at 'rense' Danmark for indvandrere.

Annonce:

Men nu fastslår Datatilsynet, at Redox' offentliggørelse af ORG-medlemmernes politiske overbevisning er en overtrædelse af Persondataloven.

Ifølge loven er det nemlig forbudt at offentliggøre såkaldte følsomme personoplysninger fra et register. Og politisk overbevisning er netop en følsom oplysning, fastslår Datatilsynet.

Datatilsynet forlangte for et par uger siden, at Redox skulle fjerne rapporten, som også indeholder billeder, fra hjemmesiden. Siden da har Datatilsynet dog ikke hørt noget fra Redox, og derfor er man gået et skridt videre.

Det har nu ført til, at Datatilsynet retter blikket mod Surftown, der som databehandler leverer den tekniske platform, som de ulovlige oplysninger er offentliggjort på.

Og Surftown har efter alt at dømme valgt at følge Datatilsynets påbud. I hvert fald er der ikke umiddelbart adgang til noget indhold på adressen www.redox.dk/org, som tidligere har ført til hjemmesiden, hvor de ulovlige oplysninger blev offentliggjort.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: