Populære cykelhjelme er ikke sikre

To populære cykelhjelme dumper sikkerhedstest i Forbrugerrådets blad Tænk. Kun den ene hjelm er efterfølgende fjernet fra butikkernes hylder

Nutcase-cykelhjelmen dumpede Tænks sikkerhedstest, men er stadig til salg i butikkerne. (Foto: Ricky John Molloy)
Nutcase-cykelhjelmen dumpede Tænks sikkerhedstest, men er stadig til salg i butikkerne. (Foto: Ricky John Molloy)

To ud af 15 testede cykelhjelme levede ikke op til sikkerhedskravene, da Forbrugerrådets blad Tænk testede hjelmene på det danske marked. Det drejer sig om de populære hjelme Etto Psycho Street og Nutcase Street.

Hjelmene er ikke stødabsorberende nok, skriver Tænk, og det betyder, at der er større risiko for alvorlige skader, hvis cyklisten er uheldig at blive blandt ind i en trafikulykke.

Vores hjelme er gode nok
Den ene af de to producenter, Etto, har oven på Tænks test trukket det testede parti tilbage fra forhandleren, Politiken, og tilbyder berørte kunder, at de kan få byttet hjelmen.

Hos Nutcase vil man derimod ikke foretage sig noget som reaktion på testen, skriver Tænk. Firmaet oplyser til forbrugerbladet, at hjelmene ifølge firmaet egen test lever op til sikkerhedskravene.

Hele testen af cykelhjelme kan læses på Tænks hjemmeside fra i morgen. Bemærk at testen koster penge, hvis man ikke har abonnement på bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer